MZC’11 MC2 gaat strijdend ten onder

Afgelopen zaterdag speelde MC2 haar eerste wedstrijd na de winterstop. Fabienne Nooij, Amaya Paschier en Maxime Viergever ontbraken ivm blessures. MC1 was vrij dus werden Yara Tolhoek, Kris Papeveld en May-Britt Berrevoets aan de selectie van coach Jacco van Dongen toegevoegd.

MC2 begon sterk aan de wedstrijd, er werden al snel kansen gecreeerd door de aanvallers Yoelle van Dongen, aanvoerster Carolijn Visser en Yara Tolhoek. Het middenveld van MC2 stond als een huis met halfs May-Britt Berrevoets en Indya van Oeveren. Daartussen speelde midmid Anna de Keijzer. Ook verdedigend stond MC2 goed. Keepster Destiny Salcado en haar verdedigers Indy Kristalijn, Kris Papeveld, Kyra Droppers en Myrthe Soeters speelde zeer geconcentreerd. De eerste helft was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht en hadden beide teams misschien wel moeten scoren. Maar de ruststand bleef 0-0.

De tweede helft bleef MZC spelen als de eerste en stond alles best goed maar Welberg kreeg steeds meer kansen en het kan dan ook niet lang blijven duren voodat de bezoekers op voorsprong zouden komen. Uiteindelijk wisten ze deze wedstrijd met 0-2 te winnen wat erg zuur voor de zeer goed speelende meiden van MC2 was. Zeker Myrthe Soeters (zie foto) speelde een zeer goede wedstrijd zowel op de back als als laatste vrouw.