Kebene Children Home, Kenia dankt MZC’11!

Machiel Schot, oud speler van MZC, vertrok zowel in 2013 als in 2014 met een jongerenreis naar Kenia.
Samen met deze jongerengroep hielp hij in een weeshuis, het Kebene Children Home.  in zijn 3e reis was er ook een mooie rol voor MZC’11!

Dat enthousiasme ook andere mensen kan ‘aansteken’ blijkt wel uit het volgende:
“Na alle verhalen die hij vertelde wilde ik ook graag een keer naar Kebene, en zodoende zijn we afgelopen december samen naar Kenia geweest.” verteld zijn moeder Carolien.

Binnen weeshuizen zijn er altijd bepaalde spullen die hard nodig zijn. Dit keer was er een gebrek aan schooltassen.
Via een sponsor kregen we 35 gloednieuwe rug tassen voor alle schoolgaande kinderen.
Uit het volgende blijkt toch ook maar weer wat voor mooie sport voetbal is, en hoeveel mensen het eigenlijk samen brengt.
Iets waar de kinderen in het weeshuis dan ook helemaal gek van zijn, zijn voetbalshirts.

Carolien besloot dan ook snel een mailtje te sturen naar MZC of er eventueel nog wat shirts over waren die zij mee mochten nemen naar Kenia om daar anderen gelukkig mee te kunnen maken.

Op een woensdagavond stonden er maar liefst 5 tassen klaar om opgehaald te worden.
Zo zegt Carolien: “Ik heb de shirts niet allemaal geteld maar in elke tas zat volgens mij een compleet elftal aan shirts, inclusief keeper shirt!”

Het is natuurlijk een heel mooi gebaar, alleen zo zaten Machiel en Carolien wel met een probleempje. Beiden mochten ‘maar’ 46kg aan bagage mee nemen, en er waren al wat koffers ingepakt.
“Toen dacht ik wel even.. hoe krijgen we al die shirts nu mee?!” zegt Carolien “Maar na wat proppen en rollen konden we gelukig 55 shirts over 4 koffers verdelen” voegt ze er aan toe.

Nu is het voor de kleine spelertjes van MZC soms al iets magisch om een voetbalshirt aan te trekken, maar moet je nagaan hoe dat gevoel bij de kinderen uit het Kebene Children Home is geweest!

Zo verteld Carolien tot slot, “Als je dan al die blij koppies ziet wanneer iedereen een shirt krijgt, dan geeft dat veel voldoening. Bij de kleinste zijn het een soort jurkjes, bij de iets grotere zit het halve shirt in de broek verstopt, maar ze zijn allemaal hartstikke blij!
MZC’11, Nogmaals hartelijk dank!!”

 

Een jurk uit de MZC-collectie!

Een jurk uit de MZC-collectie!

Uiteraard zijn wij hartstikke blij dat wij als club ook op deze manier een steentje kunnen bijdragen om jongeren te kunnen laten voetballen of te laten genieten van het mooie spelletje!