Rode kaart voor Zwarte Piet

Sinterklaas had ondanks de aankomende 5 decemberdrukte vorige week toch nog tijd gevonden om zijn pietenelftal tegen de kabouters en F-jes van MZC te laten spelen. De Sint en zijn pieten komen zoals veel goede voetballers uit Spanje, dus de verwachtingen lagen hoog.

Maar liefst 15 zwarte pieten renden het veld op. De wedstrijd begon wat rommelig, omdat ze eerst een piet van het dak van de tribune moesten plukken. En halverwege de wedstrijd kreeg er zelfs een piet een rode kaart omdat hij de bal met zijn handen had gepakt. De pieten konden toch niet zo goed voetballen als verwacht. Ze vonden dat de kinderen maar mee moesten naar Spanje om het de pieten te leren. Dat hebben we maar niet gedaan. Het is uiteindelijk 4-0 voor MZC geworden!

In de kantine ging het feest verder. De kinderen waren erg uitgelaten door hun overwinning en konden niet wachten om bij de Sint te komen! Ieder team werd door Sinterklaas naar voren geroepen en door hem in het zonnetje gezet. Nadat iedereen een kadootje had gekregen, gingen de kinderen weer naar huis en Sinterklaas naar zijn Sinterklaashuis in de Meelstraat.