MZC’11 VR2 laat zege schieten

Zaterdag stond de wedstrijd tegen het altijd lastige Arnemuiden VR1 op het programma. Nog nooit had MZC’11 VR2 van deze tegenstander weten te winnen. Een extra motivatie dus om dat deze keer eindelijk wel eens te doen. Met een stevige wind in de rug was al snel duidelijk dat MZC in de eerste helft de bovenliggende partij zou zijn. Dat resulteerde al snel in een paar mogelijkheden. De keepster van Arnemuiden bleek veel ballen moeilijk onder controle te kunnen krijgen. De voorwaartsen van MZC waren steeds net niet attent genoeg om daar gebruik van te maken. Tot de 15e minuut. Toen lette Zola van der Zwart goed op en kon in tweede instantie de bal in het net tikken: 1-0. Een mooi begin. Maar de ervaring van de vorige week had geleerd dat de marge met de rust wel iets ruimer moest zijn, aangezien in de tweede helft tegen de wind in gespeeld moest worden. Vol enthousiasme bleef MZC dan ook de aanval zoeken. De laatste pass was helaas steeds onzuiver, waardoor geen grote kansen gecreëerd werden. Arnemuiden stelde er weinig tegenover. Het probeerde via snelle counters de defensie van MZC te verrassen, maar dat leverde ook geen grote mogelijkheden op. Zo leek de rust met een kleine voorsprong te worden gehaald. Kort voor het einde van de eerste helft ging het toch mis. Bij een ingooi van Arnemuiden stond de gehele laatste linie te slapen, waardoor de spits van Arnemuiden vrije doorgang kreeg richting het doel van MZC. Keepster Ilse Kloet kon de inzet nog wel toucheren, maar net te weinig om een treffer te voorkomen: 1-1. Volledig onnodig werd zo een voorsprong weggegeven.

Na de rust kwam MZC sterk uit de startblokken. Het zette Arnemuiden vast op eigen helft. Waarschijnlijk had de tegenstander dat niet verwacht. MZC wilde deze middag perse de 3 punten in Zierikzee houden. In de 50e minuut leidde die instelling tot succes. Suzanne Vogel bracht de bal van de linker flank voor het doel, Anouk Verwest schatte de voorzet goed in en kon na een goede aanname de keepster van Arnemuiden verrassen: 2-1.

Na de nieuwe voorsprong probeerde MZC druk te blijven zetten op Arnemuiden, dat er wel wat vaker snel uitkwam. Het spel begon ook wat meer op en neer te golven. In de 60e minuut kreeg MZC aan de rechterkant een vrije trap. Michèle de Jonge bereikte met een strakke trap Judith Zweistra, die de bal in een keer in het doel tikte: 3-1.

Arnemuiden was niet van plan het erbij te laten zitten. Het raakte af en toe wat geïrriteerd, maar begon wel steeds meer aan te dringen. MZC moest wat meer achteruit en kwam steeds moeilijker voetballend uit de verdediging. Arnemuiden kreeg enkele hoekschoppen die veel gevaar opleverden. In de 70e minuut kon een van die hoekschoppen in eerste instantie nog worden weggewerkt, maar toen de bal voor een tweede keer werd ingebracht, belandde deze voor de voeten van een speelster van Arnemuiden, die de 3-2 achter Ilse Kloet schoot.

Dat betekende dat MZC nog 20 minuten moest zien te overleven, nu Arnemuiden merkte dat er wellicht nog meer in zat. Af en toe deelde MZC nog wel wat speldenprikken uit. Zo kon de goed spelende Bianca v.d. Helm op links een keer goed doorgaan. Zij speelde haar tegenstandster uit en krulde de bal buiten bereik van de keepster tegen de verre paal. Helaas was geen van de MZC-aanvalsters attent genoeg om de bal alsnog in de touwen te jagen. Met nog 10 minuten te spelen kwam Arnemuiden toch nog op gelijke hoogte. Na een doeltrap van Ilse Kloet veroverde Arnemuiden de bal. De verdediging van MZC greep niet adequaat in, waardoor een speelster van Arnemuiden een grote kans op de gelijkmaker kreeg en deze koelbloedig verzilverde: 3-3.

Een enorme teleurstelling dat de ruime voorsprong niet over de streep getrokken kon worden. Na afloop was dan ook de conclusie dat deze middag 2 dure punten gemorst zijn.
Nu volgen eerst een paar maanden zonder officiële wedstrijden om vervolgens in februari de competitie te vervolgen. Een flinke inhaalrace zal dan het 4e-klasserschap moeten veilig stellen.