MZC’11 Vr1 speelt gelijk

MZC’11 Vr1 speelde in hun 12e competitiewedstrijd gelijk tegen de Alblas.
Alblas, een ploeg met wisselende uitslagen moet het op dit moment doen met een 10e plek in de competitie. MZC staat daar in tegen op een mooie 4e plaats.

Ongelooflijk maar waar, maar zoals al vaker gebeurd komt VR1 binnen de eerste 5 minuten op achterstand. Door het niet nakomen van afspraken kon Alblas al snel een diepe bal versturen, en de eerste beste kans verzilveren. “We zetten geen druk op de laatste linie, wat we wel hadden afgesproken. We spelen veel te onrustig en zonder enige drive. Veel ballen springen alle kanten op. De duels worden te makkelijk verloren.” Verteld, de van een blessure herstellende, aanvalster Ellen Boot. Toch kreeg MZC ook goede kansen om de stand al snel gelijk te trekken. Marjolein Verhoek kan goed doorgaan en voorzetten. Daniëlle Boogert liep zich zelf vrij en kon inkoppen, maar helaas gaat de bal er niet in!

Na nog wat kleine kansjes is het Ellen Bijzet die voor kan geven. Marjolein Verhoek en Jetske Meintema weten het doel net niet te vinden, maar Daniëlle pakt de afvallende bal en de 1-1 is een feit. Vanaf dat moment laat VR1 zien dat ze echt wel kunnen voetballen. Jetske zet Romy Messemaker vrij voor het doel maar ook die kans gaat net verloren. Weer zorgen de lange ballen van Alblas voor de nodige onrust. Een misverstand tussen keepster Emmelie Verhoek en verdigster Franka Verwest zorgt er voor dat Alblas langszij kan komen en de 1-2 kan scoren.  Er volgen een aantal kansen voor MZC en Alblas maar het is opnieuw Daniëlle die het net weet te vinden en de 2-2 binnen schiet na een mooie bal van Romy.

Na rust is het éénrichtingsverkeer, MZC heeft veel balbezit en er komen meer kansen. Het neerhalen van Romy levert niets op en ook het mooie schot Marjolein en de daarop volgende kansen voor Jetske en Ellen leveren net niets op. Nicole Heikamp wordt ‘gewoon’ nagetrapt en het spel wordt er daardoor niet mooier op. De scheidsrechter liet veel doorspelen en ook een handsbal mag door gaan. Toch kon het niet uitblijven dat er niet meer gescoord ging worden in deze wedstrijd. Via een goede aanval en actie van Jetske kan Daniëlle inzetten voor haar 3e van de middag. De keepster redt maar Stella Vogelzang is er snel bij en de 3-2 is een feit. Alblas gaat over tot diepe ballen en hopen dat deze een keer goed valt voor de aanvalsters. MZC krijgt kansen op een extra doelpunt. De vrije trap van Nicole is mooi maar gaat er ook niet in. Alblas trekt veel tijd en haalt de snelheid volledig uit de wedstrijd. “Van de eerste ontmoeting weten we nog hoeveel tijd zij gebruiken bij (vermeende) blessures. Een ploeg die er alles aan doet het spel te ontregelen en het daardoor ons zo lastig mogelijk te maken. Zo ook weer vandaag lieten zij zien dat ze beslist geen topploeg zijn.” Merkt opnieuw Ellen Boot op.  In de 83e min gaat het toch mis. Niet goed doordekken en een hoge bal valt over keepster Emmelie heen. Gelukkig geen verlies, maar ook dit keer was het weer niet nodig om punten te laten liggen.

MZC’11 Vr1 – de Alblas Vr1 was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.
De eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 13 februari 2016, uit tegen Botlek Vr1!

Vr1

Stella Vogelzang en Marjolein Verhoek hadden beiden hun aandeel in het gelijkspel tegen Alblas Vr1.