MZC’11 VR<21 speelt nuttige oefenwedstrijd tegen sterk Dauwendaele

Afgelopen woensdag mochten de meiden die geselecteerd waren voor MZC’11 VR O21 voor het eerst een oefenwedstrijd spelen tegen Dauwendaele VR O23. Een mooie test om eens te kijken hoe onze jonge talenten zich staande tegen de talenten van Dauwendaele weten te houden. Hier bij moet wel eerlijk gezegd worden dat er bij Dauwendaele 8 speelster uit hun 1e vrouwen elftal speelde. Dit komt door dat de jeugd bij hun minder is.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was het Dauwendaele die erg veel druk zette op alle linies van MZC, hierdoor had MZC veel moeite om haar eigen spel te gaan spelen. MZC dat met een team aan de aftrap verscheen waar de oudste speelsters rond de 19 jaar waren had veel moeite om rustig op te bouwen en van de eigen helft te komen. De MZC verdediging bestaande uit keepster Ilse Kloet, backs Amy de Vlieger en Wendel van Moort en het centrale duo Ilse Hof en Daniek Lafeber hadden de grootste moeite met de zeer fysieke en snelle aanvalsters van Dauwedaele. Helaas resulteerde dit al snel in 0-4 achterstand binnen 20 minuten. Na de ingelaste pauze op 20 minuten (dit was van te voren afgesproken met de tegenstander) kreeg MZC wat meer grip op de wedstrijd. Het middenveld met Myrte Berrevoets, Paula Meganck en onder leiding van aanvoerster Nicole Heijkamp kwam wat meer aan voetballen toe zodat er wat kleine kansjes volgde voor de aanvallers Jetske Meintema, Romy Messemaker en Zola Zwart. Helaas wist MZC hieruit niet te scoren.

In de rust werden de nodige tips door Adri Francke aan de meiden meegegeven voor de tweede helft. Er werd ook direct flink gewisseld. Het duo achterin werd vervangen door Franke Verwest en Luna Xausa en als rechtsback kwam Nicole Dekker binnen de lijnen. In de aanval kwamen Anouk Verwest en Merel Kraaijenbrink binnen de lijnen. De tweede helft speelde MZC weer iets beter, het leek erop dat alle speelsters over de eerste schok van het fysieke spel van Dauwendaele heen waren. MZC kreeg wat kleine kansen via Anouk Verwest en Merel Kraaijenbrink maar ook deze keer werden er geen doelpunten gemaakt. Vlak voor de voor het rustmoment op 20 minuten haalde Luna Xausa nog erg knap een bal van de lijn. Op 20 minuten moest er een opmerkelijke wissel toegepast worden, scheidsrechter Kees Hagestein viel uit met een kuitblessure en assistent trainer van MZC Yuri Vogelzang verving hem. De laatste 20 minuten werd Dauwendaele weer iets sterker en wist het nog 2 goals te maken. Vlak voor tijd kreeg MZC nog een mooie kans via voorstopper Luna Xausa, zij stak het hele veld over met de bal en schoot helaas net over. Eindstand 0-6.

Het eindresultaat doet er natuurlijk niet toe maar het was een zeer nuttige oefenwedstrijd. De jonge groep meiden van MZC heeft kennis gemaakt met het fysieke en vaak snellere spel van het senioren voetbal. Er is nog veel werk te doen maar ook is nu al duidelijk te zien dat dit een zeer getalenteerde groep is die met voldoende training en oefenwedstrijden er wel gaat komen. Een compliment voor jullie meiden! Goed gedaan!