MZC MC1 wint topper van Roosendaal MC1

MZC’11 MC1 – Roosendaal MC1 2-0 (0-0)

Afgelopen zaterdag stond de topper in de beker op het programma tussen de nummer 1 van de 1e klasse MZC’11 MC1 en de nummer 3 van de hoofdklasse Roosendaal MC1. Bij MZC ontbrak Audrey de Bruine en daarom sloten Indy Kristalijn en Carolijn Visser van MC2 aan.

Vanaf de aftrap was het initiatief volledig voor MZC. De ene na de andere aanval werd opgezet en dit resulteerde al vroeg in de grote kansen. Eerst was het links buiten Kim Bouterse die alleen op de keeper afging maar de bal net teveel voor zich uit speelde waardoor de keepster in kon grijpen, vlak daarna miste Julia Bos voor open doel na een goede voorzet van Leila Kordic. Niet veel later werd Gerlieze Schot neergehaald op de rand van de zestien. De vrije trap die zij zelf zou nemen kwam hard onderkant lat terug het veld in, waar is die doellijn technologie als je hem nodig hebt 😉 Even later was het Carolijn Visser die met een prachtige volley keihard de paal raakte na een mooie voorzet van Julia Bos. De bal mocht er dus ook echt niet in. Hierna volgde een grote kans voor Roosendaal, uit een corner die over keepster Yara Tolhoek richting het doel draaide werd op miraculeuze wijze bij de tweede paal van de lijn gehaald door Femke Groenevelt en geruimd door Gerlieze Schot. Hiermee kwam er een einde aan de eerste helft, ruststand 0-0.

In de rust werd de focus goed vast gehouden, er werd geconcentreerd en goed gespeeld dus het zou een kwestie van tijd zijn voor de openingsgoal zou volgen. MZC begon wederom goed aan de tweede helft en er volgde weer meerdere kansen waaronder een aantal voor spits Kayleigh Bul maar de doelpunten bleven maar uit. De tegenstander kreeg eigenlijk nauwelijks kansen meer want achterin hadden backs Nienke in ’t Anker, Femke Groenevelt en later Kris Papeveld samen met Indy Kristalijn en later Isabel de Broekert alles onder controle onder leiding van aanvoerster Luna Xausa (foto) die als laatste vrouw wederom onpaseerbaar bleek. Met nog 20 minuten te spelen werd er vers bloed gebracht en met Carolijn Visser opnieuw in de spits werd de score dan toch geopend. Een strakke lage voorzet van Leila Kordic werd door Carolijn Visser bij de tweede paal tegen de touwen geschoten. 1-0. MZC wilde iets verdedigender gaan spelen maar op dat moment besliste Kim Bouterse de wedstrijd na een prachtige steekbal van Elaine Fertoute de wedstrijd. 2-0! Hierna gaf Roosendaal het op en kon MZC de wedstrijd rustig uitspelen.

MZC heeft met het uitschakelen van een hoofdklasser duidelijk laten zien aan een niveautje hoger toe te zijn! Een geweldige prestatie van deze jonge maar zeer gretige groep meiden die wedstrijd na wedstrijd met een super instelling het veld in gaan! Wij als trainers zijn zeer trots op jullie!!

Als klap op de vuurpijl werd MZC deze dag ook nog kampioen in de 1e klasse zonder zelf te spelen, nummer twee Patrijzen verloor bij Dauwedaele waardoor MZC niet meer in te halen is. As zaterdag mag de kers verse kampioen bij Arnemuiden laten zien dat ze de terechte kampioen zijn waarna het uitgebreid gevierd zal worden. Over het kampioenschap meer in het verslag van volgende week!

Selectie:
Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Indy Kristalijn, Kris Papeveld, Femke Groenevelt, Elaine Fertoute, Kim Bouterse, Julia Bos, May-britt Berrevoets, Gerlieze Schot, Leila Kordic, Kayleigh Bul en Carolijn Visser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA