MZC 1 verliest 2 punten

Zaterdag 28 november stond Klundert op het programma voor onze hoofdmacht. Klundert dat al 6 maal gelijk heeft gespeeld was daarom geen gemakkelijke tegenstander.

wegens sterfgeval was de wedstrijd GPC-Axel afgelast.Daarom konden onze zebra’s na vandaag de koppositie overnemen van Axel.

MZC’11 begon sterk aan de wedstrijd waarbij na 5 minuten spelen Mathijs Hage met een fantastisch schot van afstand op de paal schoot. Na dat moment werd Klundert wakker geschud en ging meer de aanval zoeken wat na 15 minuten spelen beloond werd met de 1-0.

MZC’11 kwam al snel terug in de 21ste minuut na een mooie bal van Ingmar Quist over de Klundert verdediging heen op de man in vorm Ramon Janson, die hem in een aanname meenam langs de doelman en de 1-1 op het scorebord schoot.

6 minuten later kreeg Klundert een hoekschop die uitverdedigt werd door Freek Torensma. Freek zag dat Ramon Janson tegen 2 verdedigers stond voorin en dan is het zonder twijfel alle ballen op Ramon. En jawel, Janson kreeg de bal en kapte de eerste verdediger uit en de volgende ook nog even en schoot zo de 1-2 op het scorebord.

Het zag ernaar uit dat we met een 1-2 gingen rusten maar na slordige fouten van de MZC’11 kant hielden ze Klundert in de wedstrijd wat ook nog voor rust gebeurde. In de 38ste minuut werd er te makkelijk verdedigt waardoor de aanvaller van Klundert oog in oog met de MZC’11 goalie Jurgen Schoenmakers kwam te staan. Schoenmakers die de eerste bal kon stoppen maar bij de rebound alsnog in het MZC’11 net verdween, 2-2.

Na rust moest er wat gebeuren aan de kant van MZC’11. En dat gebeurde ook in de 62ste minuut toen MZC’11 een vrije schop kreeg net over de middenlijn. De spelers van Klundert waren het er niet mee eens en stonden nog wat te mekkeren, maar de oplettende Ingmar Quist legde de bal neer en gaf hem over de verdediging op Janson die zijn 3e van de wedstrijd kon maken en dat deed hij ook, 2-3.

Hierbij bleken de punten toch mee te gaan naar Zierikzee, maar nadat MZC’11 de kansen op de 2-4 liet liggen en Jurgen Schoenmakers MZC’11 in de slotfase met een fantastische redding op de been hield. Was het dan toch in 94ste minuut Klundert dat de 3-3 op het scorebord kopte.

Klundert dat blij kon zijn met een gewonnen punt was het MZC’11 dat kon treuren over de 2 verloren punten. En zo is het toch Axel dat nog steeds bovenaan staat en niet de hoofdmacht uit Zierikzee.