MC1 kampioen 1e klasse 2015!

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitie wedstrijd op het programma voor MC1, door het verlies van Patrijzen vorige week was MZC al kampioen geworden maar vandaag mochten de meiden op het veld laten zien dat ze de terechte kampioenen zijn. MZC ging met een zeer grote selectie naar Arnemuiden, dit omdat veel meiden uit andere teams regelmatig hebben geholpen op het moment van blessures. Zo gingen vandaag Carolijn Visser, Indy Kristalijn en Indya van Oeveren uit MC2 mee. Elke Lievense uit MB1 was helaas verhinderd.

MZC begon slap aan de wedstrijd, er werd rommelig gespeeld en je kon duidelijk zien dat er niet veel meer op het spel stond. Mede ook omdat MZC in een iets andere opstelling speelde als normaal werd het er niet veel beter op. Na 15 minuten toch maar naar het normale systeem terug gegaan en Luna Xausa terug achterin gezet en Gerlieze Schot op het middenveld gebracht. Nu kreeg MZC iets meer grip op de wedstrijd en na 20 minuten was het Leila Kordic die met een schitterende trap hard in het dak van het doel de score opende 0-1. Niet veel later werd het helaas al weer 1-1. Maar gelukkig vlak voor rust bracht niemand anders dan topscoorder Gerlieze Schot MZC weer op voorsprong met haar 23e goal. 1-2 dit was tevens de rust stand.

De tweede helft domineerde MZC weer veel meer als vanouds de wedstrijd en kreeg Arnemuiden eigenlijk geen echte kansen meer. Na 10 minuten wist Carolijn Visser de wedstrijd te beslissen 1-3. Haar 6e goal alweer in MC1 en dat terwijl ze maar een paar wedstrijden heeft meegespeeld, zeer knap! Vlak voor tijd volgde er nog een schitterende redding van Yara Tolhoek die met een zweef duik een bal uit de kruising wist te plukken! Al met al een zakelijke overwinning maar zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen.

De ontwikkeling van deze groep meiden is het afgelopen half jaar zeer goed geweest. Als je ziet dat ze wekelijks de wedstrijd domineren en eigenlijk altijd meer dan 60% balbezit hebben en het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van de tegenstander spelen mogen wij als trainers zeer tevreden zijn. Van de 10 competitie wedstrijden werden er 9 gewonnen en slechts 1 verloren. In deze wedstrijden maakte MZC 48 goals en kreeg er slechts 10 tegen. Met als het goed is een plek in de hoofdklasse na de winterstop en het overwinteren in de beker liggen er weer genoeg uitdagingen voor de hele groep.

Kampioen worden doe je nooit alleen en daarom willen wij de volgende mensen bedanken voor hun medewerking: MB1, trainers Jacco Heijboer en Cees Kraaijenbrink voor het beschiklbaar stellen van speelsters wanneer nodig. Elke Lievense, speelster van MB1 en nooit te beroerd om ons te helpen. MC2, coach Jacco van Dongen voor het bijna wekelijks afstaan van speelsters. Indy Kristalijn, Indya van Oeveren en Carolijn Visser speelsters van MC2 voor hun grote bijdrage in dit kampioenschap. MD1, trainers Jaouad Fertoute, Jetske Meintema en Gerda Melse voor het afstaan van speelsters. Anouk Koster, Veerle van de Vijver en Yaiza Berrevoets speelsters van MD1 voor hun bijdrage. De speelsters van VR1 voor het fluiten van onze thuiswedstrijden. Merel Kraaijenbrink en Marc Berrevoets voor de vele ondersteuning op trainingen en verder iedereen die ik hier nog vergeet. Allemaal bedankt namens heel MC1!!

Selectie MZC’11 MC1:
01. Yara Tolhoek: onze vaste keepster die wekelijks van grote waarde is gebleken. Is een echt meevoetballende keepster waardoor we achterin altijd een verdediger extra hebben.
02. Femke Groenevelt: links back of rechts back, ingestroomd vanuit MB1 maar binnen de kortste keren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het team.
03. Luna Xausa: Aanvoerster en laatste vrouw, het slot op de deur, onpasseerbaar en staat altijd goed. Heeft een pass waar Frank de Boer jaloers op mag zijn.
04. Isabel de Broekert: Voorstopper zeer kopsterk, rustig aan de bal en niet makkelijk van de bal te zetten.
05. Kayleigh Bul: spits, ingestroom vanuit MB1, bijna niet van de bal te krijgen. Kan een bal uit de lucht dood leggen waar menig speler van mannen 1 jaloers op zou zijn.
06. Audrey de Bruine: allround middenvelder met veel loop vermogen, helaas bijna het hele halfjaar geblesseerd geweest.
07. Julia Bos: Rechts half of rechts buiten met een geweldige voorzet!
08. Kim Bouterse: allround speelster die eigenlijk in elke linie uit de voeten kan, levert veel strijd, maakt helaas nog wel eens een klein overtredinkje 😉
09. May-Britt Berrevoets: Snelle rechtsbuiten met veel overzicht en een goed schot
10. Gerlieze Schot: een midmid die van 16 tot 16 heerst. scoort zeer makkelijk met dat geweldige linker been van haar. Mag wel iets meer rust aan de bal krijgen.
11. Leila Kordic: links buiten, meestal de snelste op het veld en daardoor bijna niet af te stoppen. Voorzetten worden steeds beter.
12. Nienke in ’t Anker: allround verdediger speelt meestal back maar ook in het centrum zeer nuttig. Fysiek nog iets minder maar met haar techniek lost ze dat prima op.
14. Elaine Fertoute: allround speelster, is op elke positie inzetbaar en heeft ongetwijfeld de beste techniek van alles speelsters (ook de senioren) bij MZC.
15. Kris Papeveld: rechts en linksback inzetbaar. Beste trainingsopkomst van alle speelsters en geeft altijd meer dan 100%. Fysiek nog niet zo sterk maar op inzet corrigeert ze dit altijd prima.
16. Carolijn Visser: spits, super doelgericht, twijfelt geen seconde als ze in de 16 aan de bal komt. Hiermee is ze een echte killer!
17. Indy Kristalijn: voorstopper, technisch mag er nog wel iets beter maar op inzet verre weg de beste, als tegenstander wordt je moedeloos van haar want je komt er minstens 5x tegen.
18. Indya van Oeveren: middenvelder, zeer hard werkend en altijd rustig aan de bal.

Doelpunten (incl. beker)

23 – Gerlieze Schot
9 – May-britt Berrevoets
7 – Leila Kordic
6 – Carolijn Visser
6 – Kim Bouterse
5 – Julia Bos
2 – Isabel de Broekert
2 – Luna Xausa
2 – Elaine Fertoute
2 – Kayleigh Bul
1 – Audrey de Bruine
1 – Indy Kristalijn
1 – Veerle van de Vijver

DSCN0520