Hoofdmacht pakt 3 punten en koppositie

Zaterdag 5 December stond voor onze hoofdmacht de thuiswedstrijd tegen FC Dauwendaele op het programma. FC Dauwendaele had de laatste drie wedstrijden ruim gewonnen en was zo opgeklommen tot de 3e plek op de ranglijst.

Dat het voor MZC’11 dus geen makkelijke wedstrijd zou worden was ook op het veld al snel duidelijk. De eerste 20 minuten van de wedstrijd stond MZC’11 veelvuldig onder druk, dit leidde dan ook tot een vroege openingstreffer voor FC Dauwendaele. MZC’11 herpakte zich en de wedstrijd ging vervolgens meer gelijk op. Hierna volgde ook de gelijkmaker; Mathijs Hage zette Ingmar Quist alleen voor de keeper die beheerst afrondde.

Het zag ernaar uit dat er met een gelijke stand gerust zou gaan worden, maar kort voor de pauze werd Ramon Janson nog diep gestuurd en door de uitkomende Dauwendaele-doelman binnen het strafschopgebied geschept. Mathijs Hage benutte vervolgens de toegekende strafschop en zette hiermee de 2-1 ruststand op het scorebord.

De tweede helft waren er kansen over en weer, maar was het MZC’11 dat als eerste scoorde. En hoe! Ingmar Quist verraste de doelman met een schitterende boogbal en maakte zo zijn tweede treffer van de middag.

FC Dauwendaele ging serieus op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg nog een aantal flinke kansen, maar doelman Jurgen Schoenmakers hield verder zijn doel schoon en dus bleven de drie punten in Zierikzee.

MZC’11 zal volgende week als koploper naar Halsteren afreizen om daar de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VVC’68 te gaan spelen. Runner-up FC Axel speelde afgelopen zaterdag gelijk en volgt MZC’11 nu op 2 punten, FC Axel heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.

Opstelling: Jurgen Schoenmakers, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Jesse van der Linden, Mike de Voogd, Corne Schilperoort (Arne Holm), Mathijs Hage, Rick Bevelander, Dennis Dekker (Shinto van Ham), Ingmar Quist (Wesley Goud), Ramon Janson.