VR2 delft onderspit tegen Marjola Girls VR1

De overwinning van vorige week smaakte naar meer. Vol overtuiging werd dan ook aan de wedstrijd begonnen. Het eerste kwartier was MZC de bovenliggende partij. Via mooie aanvallen, met name over de rechterkant, werd Cynthia Boogert een paar keer in schietpositie gebracht. De keepster van Marjola Girls bleek telkens een te groot obstakel. In de 10e minuut ontstond een grote mogelijkheid. De keepster moest de bal loslaten en Mirthe Berrevoets stond op de goede plaats. Zij slaagde er echter niet in de bal achter de keepster te krijgen. MZC voelde dat er een doelpunt in de lucht hing en bleef de aanval zoeken. Dat doelpunt kwam er ook, maar aan de andere kant. Balverlies op het middenveld leidde een razendsnelle counter in. Een aanvalster van Marjola Girls had geen moeite om keepster Ilse Kloet te passeren en daarmee, tegen de verhouding in, de 0-1 op het bord te zetten.
Niet veel later leidde een misverstand in de MZC-defensie tot een tweede tegentreffer: 0-2.
Daarmee werden alle goede bedoelingen meteen teniet gedaan.
Na de dreun die Marjola Girls had uitgedeeld, ging het spelniveau van MZC omlaag. Combinaties lukten steeds vaker niet en duels werden te vaak niet gewonnen. Jammer, na zo’n goed begin.
Ook de 0-3 viel nog binnen het half uur. Ook nu weer was Ilse Kloet kansloos. Nog voor de rust werd het verschil nog groter. Deze keer leek de inzet houdbaar, maar in een fase waarin alles tegenzit, kon dit er ook nog wel bij. Met een 0-4 stand gingen beide ploegen rusten.
De rust werd gebruikt om een en ander te bespreken en de veldbezetting wat aan te passen.
Vol goede moed werd na de rust de draad opgepakt. Er ontstond weer wat meer balans in de wedstrijd. Er werden meer duels gewonnen en defensief was er meer controle.
Tot kansen leidde het niet, want ook Marjola Girls had de zaakjes defensief goed op orde. Marjola Girls was nog wel van plan de score wat op te voeren, maar vond in de tweede helft een uitstekend keepende Ilse Kloet tegenover zich. De teller bleef op 4 staan.
MZC kon voorin geen vuist maken. Een paar corners konden wel geforceerd worden, maar die leverden geen doelpunten op. Slechts 1 grote mogelijkheid ontstond een kwartier voor tijd, toen de verdediging van Marjola Girls een balletje lieten glippen. Anouk Verwest was er als de kippen bij, maar trof een uitstekende keepster op haar weg.
In de resterende tijd werd niet meer gescoord, zodat de ruststand tevens de eindstand werd: 0-4.

Volgende week reist VR2 af naar Middelburg voor de wedstrijd tegen Jong Ambon VR1.