Overwinning VR1 op SHO VR1

Een wedstrijd van gelijken volgens de stand in de competitie. Maar vooraf wilde we vooral een nieuwe ploeg opleiden en dat gaat gepaard met veel wisselingen qua positie en ook wat spel betreft…. zeer wisselend. We spel nooit “aangepast naar onze tegenstander” opleiden betekend vastigheid en vooral proberen eigenspel te spelen met de spelers die we hebben. Leren bestaat uit fouten mogen maken en deze proberen te verbeteren.
Vooraf een beetje tumult over de shirts…. wie moet nou de tenue aanpassen….. uiteindelijk de thuis spelende ploeg. Bij topklasse en hoofdklasse is dat anders, maar er waren die dag meer ploegen met problemen… vandaar dat wij in veel, veel te grote shirts moesten aanvangen. Dit is nooit goed voor de concentratie maar eenmaal op het veld liep het goed. De eerste beste aanval was gelijk raak. Marjolein gaat goed door en komt in de 16 legt af op Jetske die de 1-0 maakt. we zien gelijk dat we beter voetballen maar SHO hanteert veel de kaats en lange bal. Achterin staat het goed…. de opbouw loopt iets minder, te veel en te makkelijk geven we de bal weer weg. In de 12e mmin is er een mooie aanval over veel schijven Janis op Daan en zij weet Romy weg te sturen, net iets te diep maar er zat een goede gedacht achter. Dan weet SHO te profiteren van een zwakke opbouw onnodig balverlies en te veel mensen uit positie…. Janis kan de nr 11 niet houden en zij weet de 1-1 te scoren. We krijgen moeilijk grip op de bewegelijkheid van de spitsen en de lopende middenvelders. Dan volgt er een periode van “ping pong” voetbal, balveroveren en weer snel balverlies. Onrustig is het, de tweede bal is voor SHO. Dan een goed moment en actie van het middelveld, Zola komt vrij in de 16 en met een “lepelbal” over de keepster heen 2-1. Je ziet dat we beter zijn maar omzetten in daadkracht en scherpte voorin blijft moeilijk. Marjolein en Zola maken de ene na de ander actie, Romy en uiteindelijk Jetske krijgen kansen. Dan de 39 min een vrijtrap op z’n 30 mtr… Daan gaat staan en haalt verwoestend uit onderkant lat vliegt hij er in en de 3-1 staat op het bord. Het positie spel zonder bal blijft veel aandacht vragen.

Tweede helft Janis gewisseld voor Nynke en Ellen meer laten inzakken en Daan en Marjolein meer naast Ellen laten spelen om de tweede bal te kunnen veroveren. 59 min is het Romy die op snelheid op een mooie diepe bal kan doorlopen op de keepster en de 4-1 kan binnen schieten. 68 min Frank gewisseld voor Samanta, we krijgen nu meer grip op het spel en meer rust aan de bal. Een aantal mooie acties en samenspel volgt Nicole op Ellen zij weer op Jetske en pas op Romy zij schiet de 5-1 binnen. We laten zien het wel te kunnen maar 2x 45 min is nog moeilijk. De laatste misschien wel de mooiste na een mooie één twee kan Marjolein voorzetten en Danielle bekeken over de doelvrouw binnen koppen… eind stand 6-1. Weer een nuttige overwinning en weer veel leer momenten voor dit team.