MZC’11 VR2 weer met lege handen na goede wedstrijd

De wedstrijd van deze week was er een tegen een directe concurrent voor een degradatieplaats. Tegenstander was HVV’24 uit Hulst, dat voor aanvang van de wedstrijd 3 punten meer had verzameld dan MZC.

Met de wind in de rug ging MZC goed van start. Het zette HVV goed vast op eigen helft en dat leverde ook mogelijkheden op.
Na een klein kwartier spelen mocht Suzanne Vogel over de linkerkant zomaar een flink stuk opkomen richting het doel van HVV. Van zo’n 20 meter waagde zij een schot en gedragen door de wind belandde de bal buiten bereik van de keepster op de lat. Het gaf de ploeg van trainer Wim Mulders wel vertrouwen dat er mogelijkheden waren deze middag. Waar MZC veelal op de helft van de tegenstander te vinden was, kwam HVV er regelmatig uit met snelle counters. Keepster Ilse Kloet was telkens attent en voorkwam dat de gasten op voorsprong konden komen. Het wedstrijdbeeld was zodanig dat een Zierikzees doelpunt niet uit kon blijven. Zo trof Suzanne Vogel voor een tweede keer de lat en schoot Anouk Verwest van dichtbij de bal naast het doel. Ook nog voor de rust werd paal geraakt; telkens kroop HVV door het oog van de naald, maar het hield de nul tot de rust.
Vlak voor rust kwam ook MZC een keer goed weg, toen in een mêlee van speelsters de bal tegen de lat boven Ilse Kloet belandde.

Met een 0-0 stand gingen beide ploegen pauzeren.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Nu was het HVV dat de wind in de rug had en onmiddellijk de aanval zocht. Binnen 3 minuten was het raak. In het linker verdedigingsblok kon de bal niet goed worden weggewerkt en kon HVV de bal opnieuw voor het doel brengen. De linker aanvalster van HVV werd volledig vrij gelaten, zodat zij heel gemakkelijk de 0-1 kon binnenschieten. Een fikse tegenvaller na zo’n veldoverwicht in de eerste helft. MZC liet het er niet bij zitten en vocht zich terug in de wedstrijd. Regelmatig werd Sanne Timmerman in het spel betrokken. Met haar snelheid en kracht stichtte zij veel gevaar. Aan de andere kant bezorgde de sterke spits van HVV de defensie van MZC grote problemen. In haar eentje hield zij steeds een paar verdedigsters bezig. Vooralsnog zonder tot scoren te komen. In de 60e minuut kwam MZC op gelijke hoogte. Sanne Timmerman kwam vanaf de linkervleugel naar binnen en krulde de bal met een geplaatst schot langs de keepster in de verre hoek: 1-1. Lang bleef deze stand niet op het bord staan. Een paar minuten na de gelijkmaker kon Amy de Vlieger niet voorkomen dat de spits van HVV kon doorbreken aan de rechterkant. Laatste vrouw Annieke den Boer kon geen redding meer brengen en keepster Ilse Kloet was kansloos op de inzet in de korte hoek: 1-2.

Het spel bleef op en neer golven. Ilse Kloet moest een paar keer haar kunnen tonen en deed dat met verve. In de 70e minuut werd een prachtige aanval bekroond met een doelpunt. Sanne Timmerman werd aan de linkerkant weggestuurd en snelde langs de verdediging van HVV. Haar voorzet was precies op maat voor Nelleke Neele, die over de rechterkant kwam aangesneld. Zij schoof de bal ineens langs de keepster in de korte hoek: 2-2.
MZC bleef proberen de volle winst binnen te slepen, maar kwam uiteindelijk met lege handen te staan. Door te kiezen voor de aanval, werd in de achterste linie veel ruimte gelaten. Daar wist de gevaarlijke spits van HVV wel raad mee. Door nog twee keer te scoren ging de overwinning alsnog naar HVV. Erg jammer dat deze goede wedstrijd van de kant van MZC geen punt(en) opleverde.

Volgende week wordt een begin gemaakt met de tweede competitiehelft. Arnemuiden VR1 is dan te gast op Den Hogen Blok.

Sanne Tamerus, maakster van de 1-0.

Sanne Tamerus (r), maakster van de 1-1.