MZC’11 E1… KAMPIOENEN!!!

Dit keer weer een vroege uitwedstrijd en niet zo maar een wedstrijd. Bij winst kon de E1 najaarskampioen worden. Om half 8 vertrok een groot aantal auto’s richting Bergen op Zoom om om 9 uur de wedstrijd tegen DOSKO E1 te spelen.

Op een verschrikkelijk slecht kunstgrasveld met een veel te harde bal moesten de spelers proberen de wedstrijd te winnen. De spelers van DOSKO waren vastbesloten om de E1 van de winst af te houden. Zoveel mogelijk spelers voor hun eigen goal houden en hopen op een counter. De spelers van E1 hadden hier geen antwoord op. Elke bal richting de goal werd door de verdedigers van DOSKO weggewerkt.

En terwijl iedereen langs de lijn hoopte op een goal voor MZC, scoorde DOSKO de 1-0 in de tiende minuut. Aangeslagen gezichten op het veld en langs de lijn. Het zou toch niet gebeuren dat we hier het najaarskampioenschap zouden verspelen.

Het lukte gewoon niet om de gelijkmaker te scoren. De scheidsrechter floot na 21 minuten voor het einde van de eerste helft. Blijkbaar was de scheidsrechter nog niet helemaal wakker, want E-pupillen spelen toch echt 25 minuten per helft. Na protesten van de coaches van beide teams hervatte de scheidsrechter de eerste helft. Maar ook in de resterende 5 minuten wist MZC niet te scoren en gingen beide teams rusten met een 1-0 stand.

Er moest echt iets gaan gebeuren in de 2e helft, want anders moesten de flessen champagne ongeopend mee terug naar Zierikzee en dat was niet de bedoeling.

Na een paar duidelijke woorden van Luuk in de rust, kwamen de spelers het veld weer op. Er was nog geen minuut gespeeld of de bal lag in de goal achter de keeper van DOSKO. Sem scoorde vanuit een moeilijke hoek de 1-1.

Erop en erover was het devies. Pas na 18 zenuwslopende minuten scoorde Lars de bevrijdende 1-2 en 4 minuten later besliste Nino de wedstrijd door de 1-3 te scoren. Na nog een aantal minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Na de verplichte penalties en het schudden van de handen van de DOSKO spelers, ging de (kinder)champagne open, werden de medailles namens MZC omgehangen en werd het feestje gevierd.

MZC’11 E1 NAJAARSKAMPIOEN in de 1e klasse!!

In de kleedkamer ging het feestje verder en terug in Zierikzee werden de spelers feestelijk onthaald in de kantine.

Levi, Tim, Sjors, Jerre, Mees, Sem, Nino, Lars, Glenn en de trainers Luuk en Roy gefeliciteerd met dit kampioenschap.

75210356-8427-4dd9-922d-da529f91325b867b8d13-2823-4a73-82ef-35dd6bdca9230d909e36-2a6e-4f8f-870b-2bc1e7448c6c