MZC VR1 gaat onnodig onderuit

Wedstrijd tegen Tricht stond op het programma. Een lang reis en met lege handen naar huis. De eerste helft was van een bedenkelijk niveau…. Dit heb ik nog niet eerder gezien van MZC! De tegenstander kon er nog minder van, veel lange ballen en totaal geen opbouw of enige vorm een poging te doen om samen te spelen. De eerste aanval van MZC had een doelpunt moeten zijn, helaas gebeurde dat niet. De nr.14 was het enige lichtpuntje voor Tricht. In de 7 min al een corner die vrij mag worden ingekopt. Verder veel te veel balverlies en slordigheden. We misten passie en enige vorm van voetbalslimheid en iemand die het voortouw had moeten nemen en rust in het spel had moeten brengen.

De tweede helft was totaal voor ons, meer passie en veel aanvallen volgen. De eerste aanval van Tricht haalt Franka nog van de doellijn. Dan wisselen we gelijk drie speelsters Romy voor Mirthe, Ellen bz voor Danielle en Zola voor Marjolein. Onze druk word steeds groter en de kansen nemen toe. Jetske geeft steek pass op Romy. Ze komt alleen voor de keepster maar deze redt. Dan wat klein aanvalsprikjes maar overtuiging is er nog niet echt. Na een corner van nNicole is het Samantha die tegen de paal schiet. Uit een aanval over de zijkant is het Zola die goed doorgaat en de bal komt via Jetske bij Nicole die over schiet. Tricht trekt tijd en alles duurt erg lang. De mooiste aanval een één-twee door het midden opgezet door Romy zelf word afgefloten wegens buitenspel. Het was veel te mager en te slap wat we deden. Dan verlies je onnodig een wedstrijd van een zeer beperkte ploeg. Uithuilen en weer doorgaan. Op naar de wedstrijd tegen het hoger geplaatste FC Schijf voor de beker.