MZC schrikt wakker en verslaat GPC

Om half 3 stond de ‘kraker’ in de 2e klasse op het programma, namelijk de lokale trots uit Zierikzee MZC’11 tegen GPC uit Vlissingen.
Na een minuut kwam MZC’11 het veld op om met een 0-1 achterstand te beginnen. We houden van een uitdaging ….

Na een wat rommelig begin nam MZC’11 het heft in handen. Met een balbezit percentage van 60-70% voerden we de druk langzaam op wat resulteerde in wat kleine kansjes. Verdedigend werd er niets weggeven.
Uiteindelijk resulteerde het overwicht in de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van ongeveer 20 meter werd door Ramon Janson feilloos binnengetrapt. De keeper van GPC zag de bal eerst links, rechts, toen weer links en uiteindelijk rechts langs ‘m zoeven.

Na de eerste helft probeerde de trainer van GPC de moed erin te houden door zijn manschappen voor te schotelen dat GPC de eerste helft de betere ploeg was. Wij wisten wel beter. Door de druk erop te houden moest GPC over de knie worden gelegd.

In de rust een wissel bij MZC’11 waar het ene ‘beest’ (Ingmar Quist) het andere ‘beest’ (Wessel Goud) kwam vervangen.
De wissel betaalde zicht binnen 10 minuten in de tweede helft meteen uit toen Ingmar een puntgave assist afleverde en meneer Janson zijn tweede van de match binnenkopte. Een prachtig uitgespeeld doelpunt waar de keeper van GPC op het verkeerde been werd gezet. 10 minuten later werd de wedstrijd beslist. Wederom een vrije trap op het randje van de 16 meter waar Benjamin en Ramon aan het uitmaken waren wie ‘m mocht nemen. Ramon: ‘Ben, wil jij ‘m nemen’; Benjamin: ‘nee joh, hij ligt beter voor jou’; Ramon: ‘ok, waar moet ik ‘m schieten dan?’; Benjamin: ‘doe maar over de muur in de rechterhoek’. En zo geschiede en stond de 3-1 op het bord. De hattrick was een feit.
Harry Hamstring, a.k.a. Benjamin Verwest, werd vervolgens gewisseld. Rust was het devies. Melchior nam zijn plek op het middenveld in.

Een kleine 10 minuten voor het einde maakte een nieuwe debutant zijn opwachting, Reggi. Als je vervolgens bij je debuut ook nog een doelpunt maakt (de 4-1 een paar minuten voor het einde van de wedstrijd) dan wordt je een hele grote. Bij de 4-1 moet het voorbereidend werk van Matthijs Hage niet onderschat worden.

Al met al een prima wedstrijd van dit klasse elftal en een dito uitslag waarmee de 2e plaats weer werd overgenomen. Op naar volgende week waar Nieuwdorp met dezelfde mentaliteit moet worden aangepakt.

Opstelling: Jurgen Schoenmakers, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Jesse van de Linde, Mike de Voogd, Benjamin Verwest (Melchior Coolbergen), Rick Bevelander, Mathijs Hage, Dennis Dekker (Regi van Ham), Wessel Goud (Ingmar Quist), Ramon Janson.