MZC MC1 neemt de 1e plaats over

Afgelopen zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen Axel MC1 op het programma en bij winst kon MZC de koppositie overnemen, dus een belangrijke pot. Julia Bos en Femke Groenevelt ontbraken ivm vakantie en Audrey de Bruine was helaas nog steeds geblesseerd. Om de selectie compleet te maken werd deze aangevuld met Elke Lievense uit MB1 en Elaine Fertoute, Yaiza Berrevoets en Anouk Koster uit MD1.

MZC begon zeer rommelig aan de wedstrijd, het veld werd totaal niet breed gehouden en iedereen liep op een kluitje te voetballen. Dit waarschijnlijk omdat bij Axel niemand echt zijn positie aanhield en MZC hier niet mee om wist te gaan. Maar ondanks dit begin maakte MZC wel 2 doelpunten in de eerste 10 minuten en wie anders dan Gerlieze Schot nam beiden goals voor haar rekening. Na deze doelpunten kreeg MZC steeds meer grip op de wedstrijd en werd er met vlagen zeer aardig gecombineerd. Alleen tot doelpunten leidde dit niet omdat de afwerking zeer slordig was en de ballen die wel goed op doel gingen werden door de zeer goed keepende keepster van Axel gepakt. MZC bleef aanvallen en het werd wederom een makkelijke ochtend voor de defensie van MZC. Het middenveld was volledig in handen van MZC’ers Elke Lievense, Gerlieze Schot en Isabel de Broekert en Axel wist nauwelijk van eigen helft af te komen. Een paar minuten voor rust was het wederom MZC dat scoorde, deze maal via de laatste weken ook in bloedvorm verkerende Maybritt Berrevoets die over de rechterkant de verdediging van Axel volledig kansloos liet en hard in de lange hoek schoot. Ruststand 0-3!

MZC begon de tweede helft goed en het werd dan ook al snel 0-4. MZC spits Kayleigh Bul kreeg de bal met haar rug naar het doel en controleerde deze goed, bewaarde overzicht en stuurde met een splijtende pass Maybritt Berrevoets weg die makkelijk wist te scoren. Even laten mocht Kayleigh Bul haar goede optreden zelf met een doelpunt bekronen door goed door te gaan in de 16 en de rebound van Leila Kordic van dichtbij goed binnen te schieten. 0-5. Tijd om een aantal wisselingen door te voeren. De al weken nauwelijks te passeren laatste vrouw en aanvoerster Luna Xausa (zie foto) maakte plaats voor de laatste vrouw en aanvoerster van MD1 Yaiza Berrevoets. Isabel de Broekert verhuisde van het middenveld naar de voorstopper positie en met backs Nienke in ’t Anker en Kris Papevelt was de verdediging weer compleet. Keepster Yara Tolhoek (tot op dat moment pas 2x gepasseerd in 5 wedstrijden) nam de aanvoerdersband over. Op het middenveld kwam Anouk koster op de rechthalf positie erbij en Gerlieze Schot maakte plaats voor Kim Bouterse. Het wedstrijd beeld veranderde nauwelijks en het was MZC dat bleef aanvallen en veel kansen creeerde maar de keepster van Axel bleef een zeer lastig opstakel. Een klein moment van verslapping achterin zorgde vanuit het niets voor de 1-5. Maar even later was het Gerlieze Schot met haar derde van de ochtend die de wedstrijd definitief besliste. 1-6

 

Na 5 wedstrijden heeft MZC nu 15 punten met 28 doelpunten voor en slechts 3 tegen, een zeer goede prestatie! Deze vorm de komende wedstrijden vasthouden en er kan zomaar iets moois gebeuren! A.s. zaterdag speelt MZC’11 MC1 thuis tegen Nieuwland MC1. Aftrap om 09.30uur

Selectie: Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papevelt, Kim Bouterse, Maybritt Berrevoets, Gerlieze Schot, Leila Kordic, Kayleigh Bul, Elaine Fertoute, Anouk Koster, Yaiza Berrevoets en Elke Lievense

MC1-MZC-Axel-2015-2016