MZC MC1 blijft op koers en wint wederom

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MC1 aantreden tegen Nieuwland MC1 inmiddels voor de derde keer dit seizoen. De vorige twee ontmoetingen werden beiden gewonnen met 4-1 (beker) en 2-4 (competitie) bij MZC ontbrak alleen Audrey de Bruine nog ivm een blessure voor de rest was de selectie compleet.

MZC begon zoals vaker iet wat rommelig aan de wedstrijd, achterin stond alles prima maar op het middenveld werden regelmatig verkeerde keuzes gemaakt en daardoor onnodig balverlies geleden. Maar zoals ook al vaker wist MZC ondanks dit rommelige begin toch te scoren, middenveldster en topscorer Gerlieze Schot opende de score van dichtbij na een goede aanval. 1-0. Niet heel veel later was het May-Britt Berrevoets die de 2-0 op het bord wist te zetten. Vanaf nu ging MZC steeds makkelijker voetballen en niet veel later werd 3-0 door een schitterend afstand schot van Gerlieze Schot die daarmee haar 17e van het seizoen wist te maken! Vlak hierna kwam Nieuwland terug door de 3-1 te maken. Het blijft dus opletten achterin meiden! Dit was tevens de ruststand.

 

De tweede helft ging MZC gewoon door met voetballen en al snel werd het 4-1 door May-Britt Berrevoets die daarmee inmiddels ook alweer haar 9de doelpunt maakte. Na wat wissels kwam MZC wat meer onder druk te staan vooral omdat laatste vrouw en aanvoerster Luna Xausa naar de kant ging tot onvrede van haar teamgenoten 😉 vlak hierna viel ook de 4-2 van Nieuwland. Luna Xausa kwam terug het veld in en daarna kwam MZC niet meer in de problemen. Eindstand 4-2.

 

Volgende week wacht nummer 2 Patrijzen, deze wedstrijd is beslissend in de titelstrijd tussen MZC en Patrijzen. Wint MZC dan is het een kwestie van tijd voordat de champagne open kan, wint Patrijzen dan ligt de titelstrijd weer helemaal open. Kortom wordt een leuke pot in ’s Heerenhoek, helaas moet MZC wel topscorer Gerlieze Schot missen.

 

Selectie MZC’11 MC1: Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert (links op de foto), Kris Papeveld, Julia Bos, Elaine Fertoute, Kim Bouterse, Gerlieze Schot (rechts op de foto), Maybritt Berrevoets (midden op de foto), Leila Kordic, Femke Groenevelt en Kayleigh Bul.

2015-2016-mc1-nieuwland-mc1