MZC D3 verslaat Kapelle D4

Thuis hadden we met 10-1 van Kapelle D4 gewonnen. We wisten dat het dus moest kunnen, maar je moet het natuurlijk wel doen. Bovendien was Tim Suur geblesseerd. Een gevoelige aderlating op het middenveld.

We begonnen gelijk goed aan de wedstrijd. Al in de 5e minuut werd het 1-0, een eigen doelpunt van Kapelle. Kapelle beet goed van zich af en had vanaf rechts een scoringskans, maar Brett hield het doel schoon. In de 8e minuut dacht Tim Theuns door te breken op links, maar hij werd gestopt waarbij Tim zich blesseerde aan zijn enkel. Gelukkig bleek het mee te vallen.
We bleven goed aanvallen; in de 10e minuut na een solo van Ian werd het 2-0. In de 12e minuut gaf Jaimy Rossen een assist aan Youri, die ‘cool’ afrondde; 3-0. De weerstand van Kapelle leek al gebroken. In de 16e minuut scoorde Ian met een mooie dropkick na een afgeslagen aanval vanaf links. Weer 2 minuten later kregen we een penalty na een bewuste handsbal van de rechterverdediger van Kapelle. Keeper Brett mocht hem nemen en schoot hard en hoog door het midden. De keeper van Kapelle bleef echter staan zodat hij hem nog net via de lat uit het doel kon tikken. Daarna gebeurde er in de eerste helft niet veel meer.

In de tweede helft begon D3 erg rommelig. We zochten niet meer de simpele, maar vooral de moeilijke oplossing. Kapelle groef zich in in het eigen strafschopgebied en is nauwelijks over de middellijn geweest. Wij kwamen met solo’s die meestal verzandden in de drukte van de ‘zestien’ en ongeduldige aanvallers, waardoor veel buitenspel situaties. Na een kwartiertje begon het bij ons voetballend weer wat te lopen. Dat resulteerde al snel in een goal van Tim Theuns na scrimmage voor de goal. De laatste goal viel uit een corner van Jaimy Rossen; Terry tikte hem van dichtbij ‘vlammend’ in de rechter beneden hoek.

6-0 gewonnen. Terechte uitslag. Op naar de wedstrijd tegen Bruse Boys D2, thuis om 09.15 u. Concurrent voor de 2e/ 3e plaats in de poule.