MZC D3 stoomt op naar 3e plaats

Uit met 5-5 gelijk gespeeld tegen Bruse Boys terwijl we 5 minuten voor tijd nog met 5-2 voorstonden. Hoe zou het deze keer gaan? Als we winnen wippen we over Bruse Boys heen, naar de derde plaats in de poule. We hebben een aantal zieken en afwezigen, maar gelukkig genoeg wissels, met o.a. een goede aanvulling met Luuk van D2. We spelen met Brett, Joep, Tygo, Robin, Jaimy Slokkers, Luuk, Jaimy Rossen, Freek, Ian, Koen, Efraïm, Youri, Shevam, Tim Theuns en Terry.

Start was allerbelabberdst. Na 5 minuten krijgt D3 al een penalty tegen, na een vrij onschuldig duel tussen Luuk en de linkerspits van Bru, 0-1. Twee minuten later maken we al gelijk, na een solo van Youri vanaf rechts. Weer 10 minuten later staan we met 2-1 voor na een heerlijke combinatie tussen Youri en Ian; Ian stift over de keeper van Bru. We blijven druk zetten en krijgen nog meer kansen. Desondanks maakt Bru gelijk na gerommel achterin, waardoor de snelle man van Bru, op links uitbreekt en het solo afmaakt.

Enkele minuten later nog een kans voor deze speler, maar gelukkig kan Brett redden op de lijn. Daarna houdt onze verdediging de deur goed op slot, door prima positiespel en goed overspel. Wij krijgen mooie scoringskans; Ian schiet op de linker paal en Youri schiet daarna net naast. Ook Tim heeft een mooie kans maar de bal vliegt net over de rechterkruising. De oh’s en ah’s zijn niet van de lucht. Toch komen we vlak voor rust 3-2 voor na een passje van Shevam aan Ian, die alleen op de keeper geen fout maakt. 3-2 bij rust.

Na rust maakt Tim Theuns al snel 4-2 na een bombardement schoten van Shevam op de keeper. Tim scoort met linker buitenkantje, over de keeper heen. Snel daarna wordt het 5-2 (Shevam met dwarrelschot vanaf rechts) en 6-2 na een mooie assist van Freek vanaf rechts op Ian. De buit lijkt binnen. Maar dan komt het mannetje van Bru op links weer op stoom. Binnen 3 minuten scoort hij 6-3 en 6-4 na solo’s vanaf links alleen op de keeper.

Oooohhh, het gebeurt toch niet weer…. Angst sluipt in het team en van samenspel is nauwelijks sprake meer. Blind naar voren schieten en tegenhouden. Middenveld is er nauwelijks te vinden, veel spelers lopen volledig uit positie.

Gelukkig scoort Ian na een solo van Tim T. De Bruse keeper houdt het schot van Tim nog tegen maar Ian schuift de bal er droog in van buiten de 16. Bruse Boys heeft toch nog het laatste woord na een dwarrelbal vanaf links; een mislukte voorzet die over Brett in de goal verdwijnt. De laatste 3 minuten blijft het spannend maar er vallen geen goals meer.

Een terechte overwinning, 7-5. En daardoor ook een plaatsje opgeschoven naar de derde plaats.