Hoofdmacht walst over concurrent Axel heen

Afgelopen zaterdag kwam FC Axel op bezoek op sportpark Den Hogen Blok. Een echte 6-punten wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd had Axel 23 punten uit 9 wedstrijden, met een doelsaldo van 18-6 en MZC stond op 19 punten uit 9 wedstrijden, met een doelsaldo van 26-12. Een gat van 4 punten wat teruggebracht diende te worden naar 1 punt om de strijd om het kampioenschap levend te houden. Een lastige opgave aangezien FC Axel de afgelopen 6 wedstrijden precies 0 tegen doelpunten heeft moeten incasseren.

Om 14.30 floot scheidsrechter Piket voor het begin van de wedstrijd. Ondanks de intocht van onze goed heiligman en de barre weersomstandigheden hebben toch nog zo’n 350 supporters de weg naar de Lange blokweg gevonden. De eerste 20 minuten een afwachtende wedstrijd met iets meer balbezit voor FC Axel maar tot kansen leidde dit niet. MZC kon kleine kansen creëren via Jesse van der Linde en Ramon Janson. In de 19e minuut werd Dennis Dekker weg gestuurd aan de linkerkant. Zijn voorzet beland bij de inlopende Ingmar Quist die goed voor zijn tegenstander komt en de 1-0 binnen schiet. 3 minuten later begon Ramon Janson aan de linkerkant een slalom langs 3 verdedigers voordat hij onreglementair werd gestopt op 20 meter van het Axelse doel. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de het leer stijf in de kruising achter de FC Axel doelman. 10 minuten voor de rust leek de wedstrijd al beslist. Nadat Jurgen Schoenmakers een kans van FC Axel onschadelijk had gemaakt was het aan de andere kant box-to-box speler Benjamin Verwest die opdook bij de 2e paal en de rebound uit een schot van Ramon Janson binnen gleed.

In de 2e helft werd een ander FC Axel verwacht maar niks was minder waar. De degelijke MZC verdediging gaf niks meer weg, mede door het slimme spel van Matijs Hage en Benjamin Verwest die de ballen naar de spitsen van FC Axel goed afschermde. Tel daarbij de kansen op die MZC nog creëerden dan is de uitslag van 5-0 nog niet eens geflatteerd. Dat deze 2 doelpunten pas tegen het einde van de wedstrijd vielen zal niemand om malen.

Wat nog wel een vermelding waard is, is het 1e doelpunt in de competitie van Wessel Goud. Is de Bourgondische spits van MZC na zijn 1e doelpunt nu echt los? We gaan het zien, om te beginnen komende zaterdag tegen Bruse Boys. Deze ‘vriendschappelijke’ wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 op sportpark Den Hogen Blok.