Heroïsch gevecht van D3 tegen de elementen van de natuur

D3 zit in de winning mood en waarom vandaag niet die overwinningsroes vast houden. Uit met 2-2 gelijk gespeeld tegen Heinkenszand. In de laatste minuut scoorden we nog de gelijkmaker. Moet kunnen dus.

Vandaag starten we met Brett op de goal; achter vrnl Joep, Therry, Robin en Tygo; midden vrnl Jamie Slokkers, Efraïm en Freek; voor vrnl Youri, Jamy Rossen en Tim Theuns. Wissels Koen en Ian.

Het is koud, nat en het waait hard. En er is ook nog hagel en natte sneeuw voorspeld. Nou niet bepaald het lekkerste voetbalweertje. Maar D3 laat zich niet kennen en begint voortvarend aan de wedstrijd. Gelijk in het begin zijn ze al dreigend voor de goal van Heinkenszand. We vergeten alleen te schieten op de goal. Na 8 minuten komt Heinkenszand over de middellijn en prompt een goal; volledig tegen de verhouding in. Dwars door het midden, geen rugdekking voor Robin. De aanvaller kan van links alleen op de goal af. Brett probeert nog de aanvaller naar buiten te dwingen, maar de speler van Heinkenszand schuift hem keurig in de rechter benedenhoek.

D3 laat zich niet kennen en gaat door met aanvallen. Over rechts komt een mooie voorzet van Youri, Tim kan de bal er in tikken, maar hij gaat helaas over. Vervolgens wordt over links een vloeiende combinatie opgezet; Van Jamy R, naar Freek, naar Tim met een assist op Youri. Youri kan alleen op de keeper af en passeert hem over de grond. Stand is weer gelijk. Nog geen twee minuten later wordt de tweede goal gemaakt, na weer een mooie combinatie van Freek en Tim over links. Assist van Freek op Youri en hij scoort prachtig met een schot over de keeper heen. Daar blijft het niet bij. Jamy R. neemt een corner vanaf links; met een scherpe curve verrast hij de keeper. De keeper raak de bal nog aan maar kan niet voorkomen dat de bal in de goal verdwijnt. Ruststand 3-1.

In de tweede helft wordt het weer er niet beter op; windvlagen met regen, natte sneeuw en hagel teisteren de spelers. De wissels hebben inmiddels lange overjassen gekregen om een beetje warm te blijven. Johan heeft het langs de lijn net zo zwaar als de spelers. En natuurlijk niet te vergeten de scheidsrechter en de grensrechters. René respect! De spelers bijten door en blijven gaan. De verdediging met Joep, Robin, Jamy S, Koen en Tygo houdt de boel goed dicht zodat er geen tegendoelpunten vallen. En de schoten die Heinkenszand nog kan afvuren verrassen Brett niet. Jamy R. krijgt nog een kans; buitenkantje rechts, maar helaas op de paal.

Er vallen geen goals meer; 3-1 overwinning. De scheids fluit af en de spelers gaan lekker onder de warme douche. Met een overwinning op zak en weer een plaatsje opgeschoven naar de tweede plaats, is het toch net lekkerder douchen na zo’n wedstrijd. Over tientallen jaren, als D3 een reünie houdt zal deze wedstrijd zeker terugkomen in de afdeling ‘sterke verhalen’.