Cynthia Boogert schiet MZC VR2 naar de winst

Deze week stond een heuse 6-puntenwedstrijd op het programma voor VR2. Tegenstander was het nog puntloze IJzendijke VR2, terwijl ons team nog slechts 3 punten verzameld had. Het belang van het duel was vooraf dus duidelijk.

Vanaf de aftrap ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. MZC probeerde steeds van achteruit op te bouwen om zo de voorwaartsen aan het werk te zetten. Daarbij kwamen Anouk Verwest en B-junior Merel Kraaijenbrink een paar keer gevaarlijk door. Het ontbrak nog aan een goede afronding. Ook Bianca v.d. Helm bezorgde de achterhoede van IJzendijke handenvol werk, maar kon niet tot een goede doelpoging komen. Gaandeweg de eerste helft nam IJzendijke wat meer het initiatief. Met name in de duels kwamen zij vaker als winnaar uit de strijd. Dat bracht de laatste lijn van MZC een paar keer in moeilijkheden. Het centrale duo Annieke den Boer en Sanne Timmerman konden steeds net op tijd ingrijpen. De enkele keer dat de bal er nog wel door kwam, stond keepster Ilse Kloet op de juiste plek om redding te brengen. Toch kon MZC niet voorkomen dat IJzendijke een paar hoekschoppen mocht nemen. Deze werden steeds gevaarlijk voor het doel gebracht. Een doelpunt leverde dat vooralsnog niet op. Ook MZC kwam af en toe nog gevaarlijk door over de rechtervleugel, waardoor het ook een paar hoekschoppen kreeg. Ook deze leverden niets op. Na een half uur spelen mocht MZC rustig uitverdedigen. Dat gebeurde onnauwkeurig. In plaats van vooruit werd de bal teruggespeeld naar de keepsters. Deze kon de bal echter niet voor de achterlijn stoppen, zodat IJzendijke opnieuw een hoekschop mocht nemen. De bal leek een eenvoudige prooi voor keepster Ilse Kloet te worden, maar op ongelukkige wijze verdween de bal via haar handen in het verlaten doel: 1-0. Een forse tegenvaller. In het restant van de eerste helft werd het spelpeil er niet beter op. MZC vergat om via combinatievoetbal de tegenstander terug te dringen. Het ging teveel mee in het opzoeken van de duels, die te vaak verloren werden. De rust brak aan met een 1-0 stand.
Na de rust pakte MZC het meteen goed op. Er kwam weer wat meer overleg in het spel. Dat leidde al in de 50e minuut tot succes. De naar rechts uitgeweken Bianca v.d. Helm ontdeed zich goed van haar tegenstandster en legde de bal goed terug op de meegelopen Cynthia Boogert. Deze kapte haar tegenstandster uit en loste met links een hard schot. De keepster was kansloos en zag de bal vlak onder de lat in de verre hoek verdwijnen: 1-1.
Na de gelijkmaker zette MZC meteen weer aan in een poging om de volle winst te behalen. Over het hele veld werden nu veel meer duels gewonnen dan voor de rust. Dat leidde tot een voortdurend veldoverwicht. In de 65e minuut kwam MZC dan ook verdiend op voorsprong. Opnieuw bleek de rechtervleugel deze middag veel gevaar te kunnen stichten. Cynthia Boogert kwam op het middenveld in balbezit. Zij besloot haar tegenstandster op te zoeken en uit te kappen. De bal wam goed voor haar linkervoet te liggen. Een mooi schot volgde en net als bij haar eerdere poging verdween ook dit schot prachtig in de verre hoek: 1-2.

Na deze treffer bleef MZC de betere ploeg. Er ontstonden nog een paar mogelijkheden. Anouk Verwest zag een schot net over het doel verdwijnen en Merel Kraaijenbrink kon na een prachtige actie aan de linkerkant de keepster net niet passeren. IJzendijke moest zich steeds meer beperken tot verdedigen en kwam er voornamelijk uit met lange ballen. De verdediging van MZC stond echter steeds goed op te letten, waardoor er in de hele tweede helft geen enkele kans ontstond voor IJzendijke.
De vreugde was dan ook groot toen de scheidsrechter het eindsignaal liet horen. De overwinning was verdiend en dat biedt perspectief voor de komende wedstrijden.
Volgende week komt Marjola Girls VR1 op bezoek in Zierikzee.