5 vragen aan… vrijwilliger Joop Uyl

In deze nieuwe en terugkerende rubriek stellen wij 5 vragen aan een lid van onze grote MZC-familie. Vijf vragen die uiteraard voornamelijk gaan over voetbal en MZC, maar wie weet leren we ook wel een nieuwe kant van de desbetreffende persoon kennen.

Dit keer 5 vragen aan vrijwilliger Joop Uyl.Joop Uyl, al jaren vrijwilliger bij MZC.

Joop is geboren op 30 juni 1946. Zijn wiegje stond in Zierikzee, en dus is Joop een echte ‘Stoepeschieter’.
Op zijn 17e of 18e begon hij als voetballer bij Mevo. Veel later was hij vooral actief langs de lijn, en dan met name de hele zijlijn, want hij werd grensrechter!

1: Vele handen maken licht werk.. is dit een van de redenen waarom je vrijwilliger bij de club bent geworden? Na zijn eigen voetbal ‘carrière’ werd hij door Cor Wiltenburg benaderd of hij vrijwilliger wilde worden. “Op een gegeven moment krijg je de leeftijd dat je toch nog betrokken wilt blijven bij de club en het spelletje. Een taak als vrijwilliger is dan vrij logisch” vindt Joop.
2: De afgelopen jaren hebbende vrijwilligers, net als alle voetballers, al veel moois ‘gepresteerd’ op ons sportpark. Is er iets waar jullie als vrijwilligers enorm trots op kunnen zijn?

In de tijd dat Joop vrijwilliger werd, werd de tribune gerealiseerd en kort daarna kwamen de reclame borden. “En zo gaat het door met elke keer weer iets nieuws” verteld hij.
Als je dan alles bij elkaar optelt dan zijn deze twee ‘prestaties’ uiteraard iets om trots op te zijn. “En sinds dit seizoen hoort het kunstgras er uiteraard ook bij!” voegt Joop nog toe.

3: Heb je, samen met andere vrijwilligers of misschien wel alleen, een ambitie voor het komende seizoen of seizoenen?
Joop bekijkt het graag positief en kijkt niet alleen naar wat zichtbaar is vanaf de buitenkant voor andere leden. “De groep waar ik in mag werken, en vooral ook mee samen mag werken is heel gezellig. Mede daarom wil ik het blijven doen.” De ambitie om de sfeer en deze groep in stand te kunnen houden, en daardoor de taken te kunnen uitvoeren die zij willen uitvoeren is soms misschien wel meer waard dan de overige resultaten.

4: Je bent regelmatig op ons sportpark te vinden. Als je één ding/persoon etc. aan MZC zou kunnen toevoegen, wie of wat zou dit dan zijn?
Als we de antwoorden van Joop zo eens terug lezen dan lijkt hij tevreden te zijn met het reilen en zeilen op MZC en er hoeft dus niet zo veel toegevoegd te worden. “Ik hoop dat ons clubje nog lang bij elkaar blijft, we kunnen het goed met elkaar vinden”, besluit hij. Zo zien we maar: vrijwilligerswerk is niet alleen goed voor de club, maar ook beregezellig. Als club mogen wij op onze beurt dan ook enorm trots zijn op groepjes zoals die van Joop.

5: Is er nog iets wat je kwijt wil aan de betrokkenen bij de club die (nog) niets doen?

Deze vraag is open gelaten door Joop, maar wij denken dat de enthousiaste manier waarop hij een kijkje heeft gegeven in ‘zijn’ keuken het voor veel mensen toch misschien wel een stukje aantrekkelijker is geworden om toch iets te doen voor deze mooie club. Je ziet het bij Joop, het is niet alleen het zichtbare resultaat wat belangrijk is, maar ook de band met de werkgroep!

 

 

In deze serie is het aan de geïnterviewde om de volgende kandidaat voor ‘5 vragen aan’ aan te wijzen.
Joop schuift Cor Wiltenburg naar voren als volgende kandidaat. Cor is al jaren het onderhoudsmaatje van Joop, en mede daarom een logische keuze!