Wachten wordt beloond voor MC1

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor MZC’11 MC1. De topper tegen de ongeslagen koploper Patrijzen MC1.

Iedereen was al vroeg op de club aanwezig, er moesten nog team foto’s gemaakt worden maar dat mocht natuurlijk niet ten koste gaan van de voorbereiding op deze topper. Daardoor was het extra zuur dat de tegenstander niet kwam opdagen op het juiste tijdstip. Om 09.30uur stonden onze meiden te trappelen om te beginnen maar de kleedkamer van de tegenstander was leeg… Wat nu? Veel bellen met Patrijzen en uiteindelijk kregen we de leider van de meiden daar aan de lijn, hij dacht dat er om 12.00uur afgetrapt moest worden.. Een klein foutje! Gelukkig waren er nog velden vrij zodat wij om 12.30 alsnog konden spelen.. de meiden moesten en zouden de wedstrijd gaan voetballen.

Uiteindelijk begon de wedstrijd om 12.30uur, en hopelijk is dat niet ten koste van de concentratie gegaan. Door het late tijdstip ontstonden er wel wat personele problemen omdat sommige meiden ’s middags andere verplichtingen hadden. Uiteindelijk werd de selectie aangevuld met Femke Groenevelt uit MB1, Indy Kristalijn uit MC2 en Anouk Koster, Yaiza Berrevoets, Elaine Fertoute en Veerle van de Vijver uit MD1 zouden later na hun eigen wedstrijd nog plaats nemen op de bank.

De eerste helft werd er door beiden ploegen afwachtend gespeeld en daardoor werden er over en weer weinig kansen gecreëerd. Op wat kleine kansjes over de rechterkant met Maybritt Berrevoets en Julia Bos na gebeurde er weinig. Ruststand 0-0 een goed resultaat tegen een tegenstander die makkelijk scoort. Na rust ging MC1 iets meer aanvallen maar wel op een manier waardoor de verdediging uitstekend bleef staan, onder leiding van aanvoerster Luna Xausa werden er door de backs Yaiza Berrevoets (later Nienke in ’t Anker) en Elaine Fertoute (later Kris Papeveld) en voorstopper Indy Kristalijn niets weggegeven. Na ongeveer 10 minuten was het Leila Kordic die de 16 in snelde en door haar tegenstander naar de grond getrokken werd. Penalty!
Wie anders dan aanvoerster Luna Xausa schoot daarna vanaf 11 meter bijna door het net de 1-0 binnen! 5 minuten later was het over de rechterkant een combinatie tussen Julia Bos en Anouk Koster die ervoor zorgde dat Maybritt Berrevoets alleen v4x konden de meisjes van MZC MC1 juichen!oor de keeper kwam en zonder twijfel de 2-0 tegen de touwen schoot. Deze goal zorgde eigenlijk voor de beslissing van de wedstrijd. Patrijzen geloofde er niet meer in en MC1 kon vrijuit gaan voetballen. Niet veel later was het dan ook MD1 spits en aanvoerster Veerle van de Vijver die de 3-0 binnen schoot. Uiteindelijk maakte vlak voor tijd Gerlieze Schot de mooiste goal van de dag, met een schot van ongeveer 25 meter over de keepster was de wedstrijd afgelopen 4-0!

Het werd dus een heerlijke voetbalmiddag voor MC1, die eindigde met een ruime overwinning op de koploper en met taart op het terras van de kantine. Deze taart hadden we gekregen van de leider van Patrijzen omdat we zo lang moesten wachten. Een sportief gebaar en zeer gewaardeerd door de meiden. De heerlijke taart als goedmakertje!

Volgende week komt nummer 3 Arnemuiden op bezoek, hopelijk weten we hen onder ons te houden, en met de instelling van afgelopen zaterdag moet dat zeker lukken!