Verdiende nederlaag MZC’11 VR2

De Meeuwen uit: altijd lastig! Het team van trainer Wim Mulders was gewaarschuwd. Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog eens doorgesproken hoe de tegenstander bestreden moest worden: attent verdedigen, duels winnen door er met volle overtuiging voor te gaan en zuinig omspringen met balbezit. Al deze opdrachten bleken na 12 minuten hun uitwerking volledig gemist te hebben: MZC keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan.
Al na 3 minuten spelen zette De Meeuwen een aanval op via hun linkerflank. Rechtsback Wendel van Moort probeerde, in een poging de bal te onderscheppen, voor de linkerspits van De Meeuwen te komen. De bal werd echter niet onderschept en de spits van De Meeuwen kon op het doel van keepster Ilse Kloet af gaan; zij schoof de bal beheerst in de korte hoek: 1-0.
In de 12e minuut bracht De Meeuwen de bal in het strafschopgebied van MZC. De situatie leek niet gevaarlijk, maar door gebrek aan communicatie tussen Gwenda Jochem en Suzanne Vogel werd de bal niet weggewerkt. Een speelster van De Meeuwen was attent en maakte dankbaar gebruik van de aarzeling in de MZC-defensie: 2-0.
Na deze matige start van de wedstrijd ging MZC wat beter spelen. Enkele aanvallen leverden wat dreiging op. Een mooie aanval over links, via Bianca v.d. Helm en Anouk Verwest belandde uiteindelijk bij de opgekomen Charlotte v.d. Velde. Haar harde schot ging net over het doel van De Meeuwen. Even later had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen wegens hands van een speelster van De Meeuwen in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Na een half uur spelen moest aanvoerster Gwenda Jochem na een ongelukkige overtreding zwaar geblesseerd het veld verlaten (in het ziekenhuis werd gelukkig geen breuk geconstateerd in het enkelgewricht). Kort voor de rust kon De Meeuwen uit een counter nog de 3-0 op het bord brengen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.
Na de rust probeerde MZC de wedstrijd in balans te brengen. Meteen werd de aanval gezocht. Dat gebeurde nog niet met erg veel overleg. Via de vleugelspeelsters Cynthia Boogert en Anouk Verwest werd geprobeerd de defensie van De Meeuwen te verrassen. De speelsters van De Meeuwen stonden echter steeds goed opgesteld. Doordat MZC zo aandrong lag er veel ruimte achter de defensie. Vijf minuten na rust werd bij een lange bal van De Meeuwen de buitenspelval omzeild, waardoor de spits alleen op Ilse Kloet kon afgaan. Dat betekende de 4-0.
In een poging om nog een eretreffer in de boeken te krijgen schoof laatste vrouw Nelleke Neele door naar het middenveld. Daardoor kon De Meeuwen wel meer op eigen helft gehouden worden. Anouk Verwest en Cynthia Boogert kwamen nog tot schietkansen, maar hun inzet miste kracht of precisie.
Bij een van de uitvallen van de thuisclub werd nog wel een 5e treffer genoteerd. Over de rechterkant werd MZC uitgespeeld en keepster Ilse Kloet kansloos gelaten: 5-0.
Met wat opportunisme werd de verdediging van De Meeuwen nog wat teruggedrongen; dat resulteerde in een vrije trap die door Bianca v.d. Helm via een verdedigster op de paal geschoten werd. Niet veel later zag Nelleke Neele haar inzet nog een keer op de lat uiteen spatten. Een eretreffer zat er niet in deze middag. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 5-0 nederlaag. De Meeuwen waren de verdiende winnaar.
Volgende week reist VR2 af naar IJzendijke.