Nieuweling Mike de Voogd: ‘Ik moest wennen aan het tempo hier’

MZC kende afgelopen zomer een rustige ‘transferperiode’. Alleen de 22-jarige Mike de Voogd kwam over van ZSC.

 

 

Hoe is het contact met MZC gelegd? Is dit via spelers gegaan?

“Enkele jaren geleden was er al contact met MZC, maar ben ik er niet op ingegaan. Maar na de degradatie afgelopen seizoen met ZSC zag ik het niet zitten om 4e klasse te gaan voetballen. En ik wil kijken waar de lat voor mij ligt. Ik heb toen een balletje opgegooid of er nog interesse was. MZC heb ik altijd al wel in de gaten gehouden doordat ik er veel spelers ken.”

 

Heb je bij ZSC iets gemerkt van weerzin tegen de stadsclub MZC? Of valt dat allemaal wel mee?

“We hadden een hechte groep vrienden bij ZSC en dat zijn allemaal echte ZSC’ers. Ze vonden jammer dat ik wegging, maar ze gunden me de overstap wel. In de zaal kan ik wel nog altijd met ze voetballen!”

 

Als jeugdspeler van ZSC maakte je de overstap naar JVOZ A1 en vervolgens Kloetinge A1. Bruse Boys werd vervolgens je eerste seniorenclub.

“Door een blessure heb ik daar maar over heel het jaar één competitiewedstrijd gevoetbald. Om het plezier weer terug te krijgen ben ik terug naar ZSC gegaan en heb daar 3 jaar in het 1e gespeeld. Ik ben er kampioen geworden en een keer gedegradeerd.”

 

Hoe bevalt het bij MZC?

“Ik heb het erg naar mijn zin. Elke training en wedstrijd geniet ik van jongens die jarenlang hoog hebben gevoetbald. Ik leer elke training en heb veel meer gevoetbald dan ik in het begin had gedacht.”

 

Moest je wennen?

“Ja, aan het tempo. Een foute aanname kan je al bijna niet meer herstellen en je moet heel de tijd gefocust zijn. Het gaat allemaal een paar tandjes sneller dan in de lagere klasses. Ook is het even wennen om nu als linksback te spelen in plaats van aanvaller. Maar daar heb ik zelf voor gekozen.”

 

Waar ligt je kracht en wat moet nog beter?

“Ik voetbal graag mee en maak graag mijn meters over de linkerflank. Ook ben ik leergierig en luister ik goed naar alle aanwijzingen. Mijn handelingssnelheid mag nog beter; vooraf zien waar de bal naar toe moet en alle aannames moeten goed zijn. Verdedigend moet ik ook nog een echte killer zijn.”

 

Wat is je persoonlijke doelstelling?

“Ik hoop dat we met het team een gooi kunnen doen naar het kampioenschap met minimaal een periode. Persoonlijk hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en veel ervaring op te doen. Zeker verdedigend in deze toch wel zware klasse.”

 

Hoe bevalt de trainer?

“De trainingen vind ik altijd erg leuk en ik voel me ook fit. Spelers weten op zaterdag ook waar ze aan toe zijn. Worden er spelers teleurgesteld krijgen ze ook te horen waarom en dat vind ik zelf wel prettig.”

voogd-01 voogd-02 voogd-03

voogd-mike-de