MZC’11 VR2 verspeelt punt in slotfase

Na de fraaie overwinning van vorige week stond deze week het uitduel tegen Nieuwdorp VR1 op het programma. Een lastige klus, zo werd vooraf vastgesteld.Archief foto: MZC VR2

Vanaf het eerste fluitsignaal speelde de ploeg van trainer Wim Mulders geconcentreerd en met volle overgave. De partijen waren aan elkaar gewaagd, waarbij wel gezegd moet worden dat Nieuwdorp in balbezit wel wat nauwkeuriger te werk ging dan MZC.
Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval, maar konden geen echte doelkansen creëren.
Als er al op doel geschoten werd, stonden beide keepsters op de goede plek. Halverwege de eerste helft sloeg MZC een aanval van Nieuwdorp af. Nelleke Neele speelde Anouk Verwest in de diepte aan. Met haar snelheid liet ze haar tegenstandster achter zich. Alleen voor de keepster rondde Anouk koeltjes af: 0-1. Dit was een mooie opsteker voor MZC.

Voor Nieuwdorp was dat het sein om er een schepje bovenop te doen. MZC werd wat meer terug gedrukt op eigen helft en moest een aantal hoekschoppen weggeven. Maar ook het gerommel in het eigen zestienmetergebied wist de zwart-witte defensie te overleven. In het laatste deel van de eerste helft kwam MZC weer wat onder de druk uit en kon zelf nog wat aanvallende acties laten zien. Schoten van Cynthia Boogert en Sonja Knoester hadden niet voldoende kracht. Ook een vrije trap van Bianca v.d. Helm kon door de keepster van Nieuwdorp eenvoudig gepakt worden en zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand.

Na de rust kwam Nieuwdorp vol energie uit de startblokken. De verdediging van MZC moest meteen al handelend optreden. Het doel van keepster Ilse Kloet werd een aantal keer onder vuur genomen, maar gelukkig voor MZC stond het vizier van de thuisclub nog niet op scherp. Toch viel 5 minuten na rust de gelijkmaker binnen. Nieuwdorp bracht vanaf de linkervleugel de bal in het strafschopgebied van MZC. Het leek in eerste instantie geen gevaar op te leveren maar miscommunicatie tussen keepster Ilse Kloet en laatste vrouw Nelleke Neele zorgde er voor dat de bal voor de voeten van een van de aanvalsters van Nieuwdorp belandde. Deze aarzelde geen moment en schoof de bal eenvoudig in het doel: 1-1.
Een flinke tegenvaller waarna wij de draad weer probeerde op te pakken. MZC was in de opbouw vaak te slordig waardoor te snel balverlies geleden werd. Wel werd steeds geprobeerd om Nieuwdorp terug te dringen op eigen helft. Dat lukte af en toe redelijk. Nieuwdorp hanteerde in die situaties dikwijls de lange bal om hun diepe spits te bereiken. Dat lukte ook vaak. Bij een van die gelegenheden kwam de spits alleen voor Ilse Kloet te staan. Haar inzet was niet echt goed, maar Ilse beoordeelde het schot niet helemaal goed en zag de bal achter zich in de touwen verdwijnen: 2-1.
Nieuwdorp rook de overwinning en probeerde snel nog een derde doelpunt te maken. Dat lukte niet. Wel leverde het de thuisploeg een paar hoekschoppen op. MZC kon daar aanvallend onvoldoende tegenover stellen. Er werd hard gewerkt voor een goed resultaat, maar er werden niet steeds de juiste keuzes gemaakt. Een kwartier voor tijd geloofde Cynthia Boogert in een dieptepass. De verdediging van Nieuwdorp leek de bal eenvoudig te kunnen controleren, maar een misverstand bood Cynthia de gelegenheid om de bal op te pikken en rustig in het doel te tikken: 2-2.
Nieuwdorp leek even aangeslagen. Vlak na de gelijkmaker kwam de bal aan de linkerkant bij Mayka Schotman terecht. Zij kon nog een paar meter lopen met de bal om vervolgens een doelpoging te wagen. Haar inzet ging naast. Ook Bianca v.d. Helm soleerde nog een keer richting strafschopgebied, maar kreeg net niet voldoende ruimte voor een schot. Met nog een paar minuten op de klok leek MZC een punt in de wacht te slepen tegen een iets betere tegenstander. Het mocht niet zo zijn. Twee minuten voor tijd kwam er weer eens een lange bal van Nieuwdorp. De defensie van MZC miste en de spits van Nieuwdorp kon vrij doorlopen. Ilse Kloet was kansloos op het schot: 3-2.
In de resterende minuten kon MZC de schade niet meer herstellen. Daarmee verspeelde de vrouwen van MZC een kostbaar punt!
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper FC Dauwendaele VR1 op het programma.