MZC na 1 helft kansloos tegen de Meeuwen

Afgelopen zaterdag moest MZC’11 richting Zoutelande voor de uitwedstrijd tegen de Meeuwen. Een altijd lastige uitwedstrijd, omdat er altijd (veel) wind staat. En dat het een lastige middag werd, was om 16.30 afgelopen zaterdag wel duidelijk.

Vanaf de aftrap werd gelijk duidelijk hoe de Meeuwen wilde spelen. Druk naar voren en MZC’11 niet laten voetballen. Waar MZC zich hier regelmatig onderuit weet te voetballen was dit zaterdag in de eerste helft totaal niet het geval, en de Meeuwen profiteerde hier goed van.

Na een foute inschatting van keeper Jurgen Schoenmakers, die de bal zo bij de tegenstander in de voeten schoof, was het 1-0 na een kwartier. Even later schoot Ingmar Quist hard van afstand, maar de keeper pareerde goed. Niet veel later ging een speler van de Meeuwen vanaf de achterlijn de zestien binnen, gaf voor en het was simpel intikken voor de spits, 2-0. Een paar minuten later was het weer raak. Een aangeraakte voorzet kon worden binnen gekopt door de spits van de Meeuwen, na wederom slecht verdedigen van onze kant. Maar helaas waren de eerste 45 minuten nog niet voorbij na de 3-0. Het werd ook nog 4-0 voor men aan de thee kon. Een droog schot in de linkerhoek.

In de tweede helft had MZC’11 wat recht te zetten, en was het dit ook van plan om te doen. Er werd iets anders gespeeld als de eerste helft, en dit resulteerde dan ook in de 4-1. Ramon Janson werd goed vrij gezet voor de goal en kon simpel binnenschuiven. Ramon Janson scoorde daarna ook de 4-2 met een lobje, en Freek Torensma liep tegen een vrije trap aan waardoor het 4-3 stond. De hoop op in ieder geval een punt was weer helemaal terug. Uiteindelijk werd er wederom een fout van MZC’11 afgestraft door een aanvaller van de Meeuwen, 5-3. Het verzet was gebroken, en in de laatste minuten wisten de Meeuwen ook nog de 6-3 te scoren.

Zaterdag 17 oktober staat SSV’ 65 uit op het programma, en hopelijk starten de zebra’s beter dan afgelopen zaterdag.

OPSTELLING: Jurgen Schoenmakers, Melchior Coolbergen, Freek Torensma, Corne Schilperoort, Tom Quant (Mike de Voogd), Sven Heijboer, Matijs Hage, Arne Holm, Ramon Janson, Wesley Goud(Dennis Dekker), Ingmar Quist

Kijk hier voor het foto album op de site van vv de Meeuwen (zoutelandeopfoto.nl)