MZC 1 wint van Zwaluwe

Zaterdagmiddag 3 oktober, perfecte weersomstandigheden voor een heerlijke pot voetbal! Na het verlies van vorige week tegen Terneuzense boys is winst tegen Zwaluwe het enige juiste antwoord. Zeker als de Zeeuwse zebra’s bovenin mee willen draaien! Vorig seizoen werd er op eigen veld nog met 1-2 verloren van de Zwaluwe, de uitwedstrijd werd na stroef begin met 1-4 gewonnen.

MZC begon de wedstrijd wederom zonder de geblesseerde Lars Holm, ook Frank Kristelijn stond buitenspel vanwege een spier blessure aan zijn kuit. Desondanks is de selectie breed en zijn er waardige vervangers!

De wedstrijd kwam wat langzaam op gang en het was voor beide ploegen even zoeken. Het eerste wapenfeit kwam van MZC’11 zijde. Ramon draaide zijn tegenstander meerdere keer dol, en ging vervolgens een prima één-tweetje met Ingmar Quist aan, Ramon kon aanleggen voor een schot maar dat werd helaas geblokt. Uit de corner die daarna volgde schoot Sven Heijboer voor de goal langs.

Na 10 minuten werd het spelbeeld steeds duidelijker, MZC’11 had het meeste balbezit en spelletje speelde zich grotendeels af op helft van Zwaluwe, kansen werden er daarin tegen het eerste half uur weinig gecreëerd.

In de 28e minuut werd trainer Alexander van Keulen nood gedwongen een wissel uit te voeren. Benjamin Verwest raakte geblesseerd aan zijn hamstring. Op dat moment was MZC’11 even met 10 man en rook Zwaluwe bloed. Ze drukte wat verder door wat resulteerde op een fout achterin de defensie van MZC’11, een goede actie van de spits van Zwaluwe, maar de buitenkant van de paal bood MZC’11 hulp!

We gaan rusten met de brilstand 0-0.

MZC’11 kwam sterk uit de startblokken en had een droomstart aan begin van de 2e helft. Overtreding op randje zestien. Zwaluwe keeper twijfelt maar hij zijn muur neer gaat zetten. Ramon Janson heeft het gaatje gezien en prikt de bal door de muur/om de muur heen in de goal. 1-0 MZC’11.

De eerste 20 minuten na rust deed MZC’11 zich tekort. Kans na kans werd om zeep geholpen, zo had Wesley Goud tot een paar keer toe de mogelijkheid om de scoren verder uit te breiden, werd er een schot van Ingmar Quist goed geblokt en wachten Ramon Janson net te lang met afwerken…

10 minuten voor het einde van de wedstrijd en Zwaluwe geloofde nog altijd in een goed resultaat, immers luidt het alom bekende voetbalspreekwoord, als je hem zelf niet maakt, kan je er op wachten dat de bal aan de andere kant in het netje valt. Het was nog even billen knijpen voor alles en iedereen van MZC’11.

Na het inzakken van MZC’11 en doordrukken van Zwaluwe, kwam MZC’11 er in de laatste fase van de wedstrijd niet of nauwelijks meer aan de pas. Zwaluwe dook nog een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Jurgen Schoenmakers, het liep gelukkig met een sisser af.

Na een spaarzame uitbraak in de laatste 10 minuten ging er het één en ander mis in de verdediging van Zwaluwe. Ramon Janson zag zijn kans, ging goed door, zette een tegenstander van zich af, kapte er eentje uit en schoof de bal langs de Zwaluwe keeper. 2-0 de punten waren binnen!

Een wedstrijd waarin MZC’11 weinig heeft weggeven, en fases goed voetbal heeft laten zien, dit hebben we nodig in aanloop naar de twee lastige uitwedstrijden de komende weken. Dan staan respectievelijk De meeuwen en SSV’65 op het programma!