MC1 wint lastige uitwedstrijd tegen Dauweldaele MC1

Dauweldaele MC1 – MZC’11 MC1 0-4 (0-2)

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd bij Dauwedaele MC1 op het programma. Door de blessures van Leila Kordic en Audrey de Bruine moest MC1 een beroep doen op 2 speelsters van MC2, Indy Kristalijn en Carolijn Visser kwamen de selectie versterken. Sinds afgelopen vrijdag maken Femke Groenevelt en Kayleigh Bul beiden ook onderdeel van de MC1 selectie uit, zij komen over uit MB1 waar de selectie veel te groot werd.

Dauwedaele startte zeer scherp aan de wedstrijd en MC1 werd direct onder druk gezet waardoor opbouwen erg lastig werd, Dauwedaele wist in het eerste gedeelte van de eerste helft meerdere kansen te creeeren maar gelukkig waren het vooral Indy Kristalijn en Luna Xausa die de boel goed dicht hielden en als er dan toch op doel geschoten werd stond daar keepster Yara Tolhoek nog die in de laatste 3 wedstrijden geen enkele tegen goal toestond. Tegen de verhoudingen in was het toch MZC die de leiding nam, via een steekpass van spits Femke Groenevelt (links op de foto) werd rechtsbuiten Maybritt Berrevoets (rechts op de foto) bereikt en via een geplaatst schot in de lange hoek maakte de aanvoerster de 0-1. Niet veel later was het topscoorder Gerlieze Schot die met haar 11de goal van het seizoen de 0-2 wist te maken. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon MZC direct fel aan de wedstrijd met de bedoeling de wedstrijd snel op slot te gooien. En al na 2 minuten was het MC2 spits Carolijn Visser die met een hard schot van afstand via de binnenkant van de paal de 0-3 wist te maken. Dauwedaele geloofde er niet meer in en MZC kreeg steeds meer kansen en het duurde dan ook niet lang voordat wederom Gerlieze Schot het net wist te vinden met zeker de mooiste goal van de dag. Op een meter of 25 voor het goal kreeg zij de boel voor het linker voet en zonder te twijfelen schoot ze direct op doel en de bal verdween over de keepster net onder de lat in het goal. 0-4. MZC ging hierna verder met aanvallen maar door wat wisselingen binnen het team werd er iets rommeliger gespeeld en werden er geen echt uitgespeelde kansen meer gecreeerd. Sterker nog Dauwedaele kreeg nog een paar aardige kansen maar door 3 uitstekende reddingen van Yara Tolhoek bleef het 0-4.

Volgende week een weekje vrij en op 31 oktober wacht de inhaalwedstrijd in en tegen Axel, als deze wedstrijd gewonnen wordt neemt MC1 de koppositie over. Wederom goed bezig meiden, ga zo door!!

Selectie MC1:

Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papevelt, Julia Bos, Kim Bouterse, Maybritt Berrevoets, Gerlieze Schot, Femke Groenevelt, Kayleigh Bul, Indy Kristalijn en Carolijn Visser.

20151003_125024