Fraai debuut Van der Linde bij hoofdmacht

MZC heeft zaterdag 0-0 gelijkgespeeld tegen SSV’65. Na de blamage van de eerste helft tegen Meeuwen, toonden de zwart-witten zich vorige week al weerbaar in de tweede helft, maar het eerherstel diende doorgezet te worden zaterdag tegen de Goesenaren. Na de tegenslagen op fysiek gebied van verschillende sterkhouders, Schilperoort (operatie arm), Verwest (hamstring), Holm (enkel), Heijboer (zaterdag uitgevallen na 8 minuten door knieblessure), Quist (uitvallen na 40 minuten door hamstring), kwam de opvallende prestatie van Jesse van de Linde als geroepen.

De 19-jarige jeugdspeler, die nog nooit meetrainde met de eerste selectie, had een ijzersterk debuut. SSV’65 is een sterke ploeg met enkele ervaren krachten. Zij hadden als strijdplan om volledig druk te gaan zetten op de Zierikzeese ploeg, maar kwam bedrogen uit. Van de Linde floreerde in zijn balbehandeling, zijn passes, zijn rust, overzicht en zijn perfect getimede tackles. Van de Linde heeft de kwaliteit om een beslissing uit te stellen of te veranderen in zijn actie. Iedereen was het erover eens dat het een verademing was om naar te kijken. MZC kon onder de druk uit voetballen, mede door de jonge Scharendijkenaar. MZC kon hierdoor positioneel domineren, neem daarbij de beweeglijkheid van de spitsen tegen de statische verdediging en de pressie bij balverlies door het hele team, en dan hebben we het eerherstel bijna compleet. MZC beloonde zichzelf niet met een doelpunt. Waar het ene team verzuimt te scoren, valt het doelpunt vaak aan de andere kant, maar doelman Jurgen Schoenmakers was prima in vorm en hield zijn doel schoon. Over twee weken wordt er gespeeld tegen nummer 2 GPC Vlissingen.