Stroeve competitiestart MZC VR2

Vooraf was al rekening gehouden met een moeilijke openingswedstrijd van de competitie. Het gepromoveerde VR2 stuitte op de eerste speeldag op een van de favorieten voor de titel: SSV’65 VR1. In de voorbespreking was de nadruk gelegd op “kort dekken” en “duels ingaan om ze te winnen”. Al in de 2e minuut ging dat mis. Aan de rechterkant kreeg de tegenstander alle ruimte om naar binnen te komen en keepster Ilse Kloet kansloos te laten: 0-1.
Na die treffer kwam MZC beter in de wedstrijd. Er waren regelmatig aanvallende impulsen, maar tot echte doelkansen leidde dat niet.
Na een kwartier in de eerste helft breidde SSV de score uit. Op de linkerflank kon een aanvalster doorbreken. De uitgekomen Ilse Kloet kon de bal niet onderscheppen, waardoor de meegelopen spits eenvoudig kon scoren: 0-2. Gaandeweg het duel bleek de tegenstander steeds vaker voor de nodige irritatie te zorgen door het voortdurende gezeur over arbitrale beslissingen.
Voor de rust werd het ook nog 0-3. Uit een hoekschop werd de bal niet kordaat genoeg weggewerkt. De stevig doorduwende tegenstandsters wisten daar wel raad mee.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit, maar SSV was veel gevaarlijker in de voorhoede. De defensie van MZC moest alle zeilen bijzetten om de tegenstander van scoren af te houden. Keepster Ilse Kloet moest een paar keer handelend optreden en deed dat prima. Zij kon echter niet voorkomen dat de 0-4 in de 55e minuut in de boeken kwam.
MZC deed er alles aan om van de hatelijke nul af te komen. Met name Bianca v.d. Helm waagde enkele schoten van afstand, maar succes leverde dat niet op. Ook Charlotte v.d. Velde gaf vanaf het middenveld steeds meer ondersteuning aan de voorwaartsen. Het lukte echter niet om de verdediging van SSV aan het wankelen te krijgen. Aan de andere kant zat het defensief niet echt mee.
Toen SSV de bal in het strafschopgebied van de thuisploeg bracht, kregen de verdedigsters geen controle over de bal. Uiteindelijk werd Ilse Kloet gepasseerd door een teamgenote: 0-5.
De eindstand werd uiteindelijk op 0-6 bepaald, toen speelsters van SSV zich in een scrimmage de sterksten toonden. Daarbij werd zowel de bal, als de keepster geraakt.
De overwinning van SSV was verdiend; qua gedrag in het veld was MZC de winnaar.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Arnemuiden VR1 op het programma.