MZC VR1 wint ruim, ondanks matig spel

Met goede moed vertrokken we naar Alblas, immers hadden we voor de beker tegen dit team een mooie overwinning neergezet. De opstelling was niet zoveel anders, maar de trainer wil wel alles zien en uitproberen. Enkele jongere speelsters spelen goed al missen ze nog veel als het gaat om het fysieke gedeelte. Een wedstrijd met genoeg kansen de eerste helft 5 voor Mzc en 2 voor Alblas. Maar al heel snel was te zien dat de ploeg er niet zo fit opstond. Veel en onnodig balverlies, geen strakke passen en onnodige acties met gevolg balverlies. We hadden geluk dat Romy al in de 7e minuut kon scoren….0-1. Zo af en toe een mooie actie of aanval maar de eindpass is dan weer zo slecht dat we het zelf verprutsen. In de 13e min is het Jetske die mag scoren 0-2. Ik hoopte op herstel als je goed voorstaat maar het bleef zeer onrustig en rommelig. Zonder bal doen we te weinig en we lopen zomaar wat rond. Gemiste kansen zorgen ervoor dat Alblas zelfs gevaarlijk kan worden. Gelukkig hebben wij Emmelie…!

In de tweede helft wisselen Charlotte voor Franka, Alblas blijft ook de lange bal hanteren en krijgen wat kansen. Ook wij komen weer goed in de 16 maar enige overtuiging missen we. Vanuit een corner is er wat gerommel in de 16 en uiteindelijk ziet de scheidsrechter hands… In de 17e min mag Ellen Bz de penalty maken, 0-3 dit geeft wat meer lucht.

Het spel word niet beter, we zakken naar een zwak niveau en in mijn ogen totaal overbodig, geen druk meer, geen overname en veel te vaak onbegrip en met hoofd naar beneden lopen. Ik ken de ploeg nog maar kort maar dit is echt niet nodig ! Romy gewisseld voor Mirthe en Nicole voor Zola Dan volgt er een koste periode dat we laten zien wel te kunnen voetballen, goede aanval via Jet en een prima corner. Deze word afgelegd door Mirthe op Ellen Bz en mooi de 0-4 is een feit. Een aantal goede aanvallen volgen via Danielle, Ellen en Mirthe…. jammer is dat Zola niet kon scoren. Uit een van de corner in de tweede helft weet Alblas te scoren 1-4. Dan komt Ellen Bo door een mooie actie oog in oog mat de keepster te staan…. deze gaat net mis…..De eindstand blijft 1-4 staan en uiteindelijk een niet al te mooie overwinning, maar goed het geeft voldoende aan waar aan gewerkt moet worden. Leren, leiden en handhaving is ons doel, de winst geeft ons hopelijk wat rust en body voor de komende wedstrijden.