MZC neemt 3 punten verdiend mee terug naar Zierikzee

Zaterdag 12 september stond de wedstrijd Zaamslag – MZC op het programma. Vorig seizoen werd onze vlaggenschip nog met 7-1 verlies terug naar Zierikzee gestuurd. Onze mannen waren dus gewaarschuwd.

Las Holm en Mathijs Hage waren om uiteenlopende redenen vandaag afwezig. Op een prachtige grasmat welke misschien iets aan de lange kant was begonnen beide teams fel en gretig aan de wedstrijd. Al na 2 minuten stichtte de thuisclub gevaar met een hoekschop die met hangen en wurgen door MZC werd weggewerkt. Hier vloeide een messcherpe counter uit voort welke door Wesley Goud met een doelpunt bekroond had moeten worden. Zijn schot ging echter over over. Hierna ontstond een mooi gevecht waarbij geen echte doelkansen werden gecreëerd. Na een half uur kreeg Ramon Janson op links een goede kans op de openingstreffer maar zijn schot werd door de keeper van Zaamslag met de voet gered.

MZC werd sterker in de eerste helft maar tot uitgespeelde kansen kwam dit niet.

Na de rust hetzelfde beeld: een beter MZC dat echter verzuimde, mede door toedoen van de keeper van Zaamslag, een doelpunt te maken. Een voetbalwet luidt: Als jezelf niet scoort dan scoort de tegenstander. Bijna was dit werkelijkheid geworden toen Freek Torensma een foutje maakte waarbij Zaamslag een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen. Gelukkig voor alle MZC aanhangers schoof de Zaamslag-speler de bal voorlangs. Freek Torensma speelde overigens verder een puike wedstrijd. Wesley Goed en Arne Holm werden in het tweede gedeelte van de tweede helft vervangen door Dennis Dekker en Rick Bevelander. De druk van MZC werd groter en 5 minuten voor tijd haalde Dennis Dekker verwoestend uit. Zijn schot werd nog wel van richting veranderd maar belandde in de linkerbenedenhoek : 0 – 1. Een ontlading voor de spelers, staf en meegereisde supporters.

Al met al een terechte overwinning voor MZC. Volgende week wacht in Zierikzee de volgende tegenstander, namelijk koploper Oostkapelle.

Opstelling: Jurgen Schoenmakers, Mike de Voogd, Frank Kristelijn, Benjamin Verwest, Freek Torensma, Corné Schilperoort, Arne Holm (Rick Bevelander), Ingmar Quist, Sven Heijboer, Wesley Goud (Dennis Dekker), Ramon Janson.

Kijk hier voor het foto album op de site van vv Zaamslag
gal_15416
zaamslag-mzc-15-16
gal_15419
gal_15440
gal_15515
gal_15554
gal_15560