MZC 1 wint openingswedstrijd van Hellevoetsluis

Een mooie dag was het. Het kunstgras veld dat officieel werd geopend door wethouder Ad Verseput en oud-international Ben Wijnstekers en een 2-1 overwinning op het gepromoveerde Hellevoetsluis.

Het was een rommelige 1e helft. Kansen werden er amper gecreëerd maar verdedigend stond MZC zijn mannetje. Het team had ook geen enkel gevoel dat de 3 punten mee gingen richting Hellevoetsluis.

In de 2e helft werd het al snel 1-0. Door vroeg drukzetten op de verdediging kwam de bal bij Mathijs Hage die zich geen moment bedacht en de bal tegen de touwen aanschoot. De eerste echte kans van de tegenstander kwam uit een corner die van de lijn werd gehaald. Door protest ontving deze speler een gele kaart. 4 minuten later ontging hij zijn 2e gele kaart na het neerhalen van Wesley Goud in het strafschop gebied en de bal op 11 meter ging. Corné Schilperoort ging achter de bal staan maar zag zijn penalty gestopt worden. 10 munten voor tijd werd het dan toch 2-0. Corné Schilperoort stuurde Ramon Janson 1 op 1 met de keeper die de bal via de binnenkant van de paal binnen schoot. In de blessure tijd werd het nog 2-1 door een vrije trap. Vrijwel direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Na de wedstrijd konden de spelers en supporters van beide elftallen genieten van een pannetje mosselen en een drankje in de kantine.

Volgende week reist MZC af naar Zaamslag waar zij revanche willen nemen na een forse nederlaag van vorig seizoen.

Opstelling: Jurgen Schoenmakers. Frank Kristelijn, Freek Torensma. Benjamin Verwest, Lars Holm (80.  Mike de Voogd ), Corné Schilperoort, Sven Heijboer, Mathijs Hage (78. Arne Holm ), Ingmar Quist, Wesley Goud, Ramon Janson

Assistent-scheidsrechter: Kees Verkaart