MZC 1 verliest eerste wedstrijd

Waar het afgelopen weken lukte met goed voetbal en veel overtuiging ging het afgelopen zaterdag mis in Terneuzen. Terneuzense boys, de vorige club van onze trainer Alexander van Keulen, was met 3-2 te sterk voor onze hoofdmacht. Waar MZC voor de wedstrijd nog de volle buit uit 3 wedstrijden had deed Terneuzense Boys het iets minder met 4 punten uit 3 wedstrijden. Voor hun was het dus, ook al waren er pas 3 wedstrijden gevoetbald, aanhaken of afhaken. Voor MZC was het de taak om met dezelfde overtuiging en beleving te spelen als de vorige 3 wedstrijden. Vorig jaar werden ‘de boys’ nog met 2-6 van de mat af getikt. Vooraf werd dan ook gewaarschuwd voor revanche gevoelens. Frank Kristelijn was niet fit genoeg om te starten. Melchior Coolbergen, vorig jaar nog MZC A1, maakte zijn debuut.

Om 14.30 floot scheidsrechter Nagtegaal, die regelmatig de confrontatie opzocht met de spelers van beide partijen, voor het begin van de wedstrijd. Het eerste wapenfeit kwam van de kant van MZC. Ramon Janson schoot na een goed lopende aanval op de paal. Na een kwartier voetballen gaf Ramon Janson een mooie steekpass op Ingmar Quist die alleen door kon lopen op de keeper. Hij faalde niet en maakte de 1-0. Na 25 minuten kwam de bal bij de rechtsbuiten van Terneuzense boys. Zijn voorzet was niet goed maar met een halve omhaal vanaf 11 meter promoveerde de spits deze bal via de binnenkant van de paal tot een wereld doelpunt. Na dit doelpunt was het Terneuzense Boys dat meer balbezit had maar tot kansen leidde dit niet.

10 minuten na de rust kwam MZC weer op voorsprong door een communicatiefout in de verdediging van Ternzeunse Boys. De laatste man en de keeper grepen allebei niet in en Ramon Janson was de lachende derde, 1-2. Ingmar Quist die wat last had van zijn hamstring werd gewisseld voor Dennis Dekker. In de 67e minuut een aanval van Terneuzense Boys via de linkshalf. Hij combineerde met de linksbuiten die de bal diagonaal binnen schoot, 2-2. Arne Holm werd vervangen door Mathijs Hage. Na 82 minuten ontving de rechtsbuiten van Terneuzense Boys de bal. Hij wurmde zicht tussen 2 MZC spelers door en sneed de 16 meter in. Zijn voorzet van de achterlijn viel bij de 2e paal net achter Freek Torensma en de spits van Terneuzense Boys schoot de 3-2 binnen.

Door deze uitslag zakt MZC 2 plaatsen op de ranglijst. Promovendus FC Axel is de nieuwe koploper, gevolgd door GPC Vlissingen en MZC op plaats 2 en 3. Volgende week neemt MZC het thuis op het nieuwe kunstgras op tegen Zwaluwe. Vorig seizoen werd er nog verrassend verloren met 1-2. De wedstrijd start om 14.30 op Den Hogen Blok.

Opstelling:
Jurgen Schoenmakers
Melchior Coolbergen, Freek Torensma, Benjamin Verwest, Mike de Voogd
Corné Schilperoort, Sven Heijboer
Arne Holm (Mathijs Hage)
Ingmar Quist (Dennis Dekker), Wesley Goud, Ramon Janson.

Kijk hier voor het foto album op de site van vv Terneuzense Boys