MZC 1 heeft weinig moeite met Oostkapelle

Zaterdag 19 september om 14.30 uur stond de wedstrijd tegen ‘medekoploper’ Oostkapelle op het programma. Ondanks dat Oostkapelle de eerste 2 wedstrijden tegen een achterstand aan keek bij rust, wisten ze er toch nog 6 punten aan over te houden. MZC is dus gewaarschuwd dat deze tegenstander zich niet zomaar gewonnen geeft.

Met Lars en Mathijs (wel wissel) nog geblesseerd begon MZC aan de wedstrijd. Het was het al snel duidelijk dat MZC deze middag de bovenliggende partij zou zijn en dus het spel zal moeten gaan maken. Op papier was het dan wellicht een topper, op het kunstgras in Zierikzee was MZC in het treffen met Oostkapelle duidelijk de bovenliggende partij. 

Al na 6 minuten kreeg Ramon Janson een goede kans. In de 20e minuut zat MZC andermaal dichtbij een goal. Een snel genomen vrije trap van Sven Heijboer belandde via Ramon Janson bij de tweede paal, waar Corné Schilperoort vervolgens de lat raakte. De rebound van Ingmar Quist ging over. 

Maar in de 30e minuut kwam het krachtsverschil ook op het scorebord tot uiting. Een lange bal van Corné Schilperoort werd perfect aangenomen door Ramon Janson, die daarmee meteen 2 verdedigers afschudde, waarna de aanvaller koel afrondde: 1-0.

In de 78e minuut is het weer raak voor MZC. Corné Schilperoort ziet de loopactie van Ingmar Quist in het hart van de defensie en geeft de bal precies in de loop mee. Ingmar schuift de bal beheerst in de hoek en maakt er 2-0 van! Na die goal is Oostkapelle gebroken en gaat het snel. 3 minuten later krijgt Corné de bal rechts op de rand van de 16 meter, heeft genoeg ruimte om te schieten en doet dat ook. Laag en hard in de lange hoek, 3-0! MZC blijft daarna goed combineren tegen een Oostkapelle waarbij de hoop op 3 punten weg is. De bal gaat richting Sven Heijboer die met een lichaamsschijnbeweging zichzelf vrijspeelt en rechts opent op de ingevallen Dennis Dekker. Hij geeft hem prima laag voor bij de 1e paal waar Ramon Janson aan komt sprinten en hem binnen schiet! 4-0!

Na deze 3 verdiende punten is MZC nu alleen koploper in de 2e klasse E. Volgende week gaat MZC op bezoek bij de oude club van onze huidige trainer: Terneuzense Boys. 

Opstelling: Jurgen Schoenmakers, Mike de Voogd, Frank Kristelijn (Melchior Coolbergen), Benjamin Verwest, Freek Torensma, Corné Schilperoort, Arne Holm (Mathijs Hage), Ingmar Quist, Sven Heijboer, Wesley Goud (Dennis Dekker), Ramon Janson.

Kijk hier voor het foto album