MC2 start competitie met zevenklapper

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MC2 op bezoek bij vv Roosendaal MC2. De eerste wedstrijd dus benieuwd hoe het zou gaan. Door wat afwezigen werd de selectie van MC2 aangevuld met Veerle van de Vijver en Elaine Fertoute uit MD1 en Yara Tolhoek en Kim Bouterse uit MC1.

Yara nam de plek tussen de palen in omdat MC2 helaas geen vaste keepster heeft. MC2 begon direct sterk aan de wedstrijd met verschillende aanvallen over de rechterkant waar Veerle van de Vijver de ene na de andere voorzet af wist te leveren. Alleen wisten de spitsen de kansen nog niet af te maken. Uiteindelijk was het 2x Carolijn Visser, 2x Elaine Fertoute en Kim Bouterse die de ruststand op 0-5 wisten te bepalen. De verdediging van MZC onder leiding van Indy Kristalijn en verder bestaande uit Myrthe Soeters, Ninah van der Vliet en Kyra Droppers had nauwelijks wat te doen gehad. Op het middenveld waren het Indya van Oeveren, Anna de Keijzer en Elaine Fertoute die de dienst uit maakten.

De tweede helft kreeg MZC wat andere opdrachten en werd er e.e.a. gewisseld qua posities. Zo ging keepster Yara Tolhoek op het middenveld voetballen en nam Anna de Keijzer de handschoenen over. Achterin kwam Chantal Wagenaar op de rechtsback te staan en verhuisde Tess Ruitenberg naar de spits positie. Al met al best wat wisselingen wat voor een rommelig begin van de tweede helft zorgde. Dit resulteerde al snel in de enige tegen goal die wedstrijd. Nummer 10 van Roosendaal kon vrij gemakkelijk doorlopen en schoot rustig binnen. 1-5. Vanaf dit moment kreeg MZC de grip weer terug op de wedstrijd en waren het Kim Bouterse en Yara Tolhoek die de eindstand op het bord wisten te noteren 1-7.

Mooie eerste wedstrijd meiden, terechte koploper op dit moment 😉 nu volhouden en uitbouwen.

Selectie MC2: Ninah van der Vliet, Indy Kristalijn, Kyra Droppers, Myrthe Soeters, Tess Ruitenberg, Indya van Oeveren, Anna de Keijzer, Carolijn Visser, Chantal Wagernaar, Yoelle van Dongen. Aangevuld met Elaine Fertoute en Veerle van de Vijver van MD1 en Yara Tolhoek en Kim Bouterse van MC1