MC1 wint wederom van Nieuwland MC1

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van MC1 naar Nieuwland, even vreemd want deze tegenstander zat oorspronkelijk niet in onze poule. Blijkbaar was er in Brabant een team bijgekomen en zodoende werd MC1 verplaatst naar de Zeeland poule in dezelfde klasse. Grote voordeel onze 2 gelijke spelen in de competitie kwamen te vervallen. MC1 kon zaterdag helaas niet beschikken over Leila Kordic die een weekend weg was en Audrey de Bruine die helaas een aantal weken aan de kant staat met een knie blessure. Beterschap Audrey!

Om de selectie compleet te maken gingen Naomi Houtzager, Elke Lievense en Femke Groenevelt mee. Met 12 speelsters werd er dus naar Nieuwland afgereist. Door het heerlijke weer werd er door de meiden al snel besloten om in de nieuwe inloopshirts te spelen, deze hebben namelijk korte mouwen. Zag er schitterend uit volledig in het zwart tegen volledig in het wit. Daar kon het in ieder geval niet aan liggen.

MC1 startte wat onwennig aan de wedstrijd, dit mede doordat Naomi en Elke niet eerder meegespeeld hadden en doordat door de afwezigheid van vaste waardes Leila en Audrey er behoorlijk geschoven moest worden. In het eerste kwartier was het toch MZC die licht overwicht had, achterin kwamen we nauwelijks in de problemen en voorin werden er best wat kansen gecreeerd. Alleen echt gevaarlijk wist MZC niet te worden, zoals in de weken daarvoor ook al blijft het afmaken van kansen toch lastig. En wederom gebeurde er wat vaker gebeurt als we zelf niet scoren… de tegenstander scoort. 1-0. Vanaf dit moment werd MZC echt wakker en werd er steeds beter gespeeld. Achterin waren het Luna Xausa en Naomi Houtzager die de boel perfect dicht wisten te houden zodat ook beide backs Nienke in ’t Anker en Kris Papevelt meer aan aanvallen toekwamen. Uiteindelijk wist Julia Bos vlak voor rust de gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

Na rust stond MZC veel beter, achterin werd er niets gewijzigd maar voorin ging Kim Bouterse naar de linksbuiten, Femke Groenevelt naar de spits en Maybritt bleef rechtsbuiten, het middenveld stond met Elke Lievense op links half, Gerlieze Schot als midmid en Julia Bos als rechtshalf als een huis en al snel na rust kwam MZC op 1-2 door een goede actie over de linkerkant van Kim Bouterse waaruit zij zelf wist te scoren. Al snel werd het 1-3 door de eerste goal van Isabel de Broekert die in plaats van voorstopper als gelegenheids spits mocht optreden. MZC domineerde de wedstrijd weer volledig en de ene na de andere aanval volgde, helaas verslapte daardoor wel de omschakeling weer waardoor Nieuwland toch weer wist te scoren. 2-3. Gelukkig liet MZC zich niet van de wijs brengen en werd er lekker door gevoetbald. Vooral over links met de combinatie Kim Bouterse en Elke Lievens kwam er veel gevaar voor de tegenstander. Maar het was rechtsbuiten en vice-aanvoerder Maybritt Berrevoets die een hele goede tweede helft wist te bekronen door de 2-4 te scoren en de wedstrijd te beslissen.

Wederom een prima wedstrijd, eerder werd er in de beker met 4-1 gewonnen van dezelfde tegenstander die toen wat speelsters miste maar vandaag compleet leek. Ga zo door meiden! En Femke, Naomi en Elke wederom bedankt voor jullie inbreng. Volgende week wacht een serieuze test tegen de nog ongeslagen koploper Patrijzen MC1. Deze wedstrijd wordt afgetrapt om 09.30uur bij MZC, we kunnen alle support gebruiken 😉

MC1-2015-2016