MC1 wint ook 2e bekerduel overtuigend

Zaterdag mocht MC1 op bezoek bij SC Gastel voor het tweede bekerduel. Wederom een mooie test aangezien SC Gastel ook in dezelfde competitie uitkomt. De selectie van MC1 was ivm de afwezigheid van Audrey de Bruine aangevuld met 4 speelsters van MC2 te weten: Indy Kristalijn, Myrthe Soeters, Carolijn Visser en Indya van Oeveren.

De warming en voorbereiding verliepen helaas nogal rommelig omdat we verkeerd gereden waren en daardoor te laat aan kwamen. We hadden nog maar 15 min voor omkleden en warming-up. Dus allemaal zo snel mogelijk het veld opgegaan de wedstrijd bespreking ingekort en snel aan de warming-up. Toen bleek ineens de scheids 20min te laat, jammer al die haast voor niets.

Maar gelukkig zorgde dit alles niet voor concentratie gebrek bij MZC. Er werd direct scherp gestart en al vrij snel wist MZC de 0-1 te maken, Rechtsbuiten Julia Bos vertrok vanaf het middenveld naar voren en was door de verdedigers van SC Gastel niet meer bij te houden en met een laag schot in de verre hoek wist ze de keepster te verrassen.

Al vrij snel daarna wist spits Maybritt Berrevoets de 0-2 te maken doordat de keepster van SC Gastel de bal niet klem wist te pakken en zo kon er van dichtbij ingeschoten worden. SC Gastel probeerde het MZC lastig te maken maar de backs Myrthe Soeters en Nienke in ’t Anker wisten alles steeds redelijk eenvoudig dicht te lopen. Die enkele ballen die wel doorkwamen waren een makkelijke prooi voor het centrum van MZC bestaande uit aanvoerster Luna Xausa en Indy Kristalijn. Ook het middenveld van MZC speelde heel goed met Indya van Oeveren als links half, Gerlieze Schot als echte nummer 10 en Isabel de Broekert als rechtshalf. Na ongeveer 25 min spelen wist MC2 spits Carolijn Visser wederom het net te vinden net als afgelopen woensdag. 0-3. vlak voor rust kreeg MZC nog een vrije trap op ca 20mtr van het doel en deze werd door Gerlieze Schot prachtig binnen geschoten, ruststand 0-4.

Na rust volgde een rommelige fase waarin SC Gastel wat beter in de wedstrijd wist te komen en al snel viel daardoor de 1-4, door communicatie problemen in de verdediging van MZC. Maar na deze goal nam MZC de wedstrijd weer over wat ook al snel in vele kansen resulteerde. Maar toch duurde het nog even voordat de laatste goal viel, het was links half Indy Kristalijn die zich knap langs 3 speelsters worstelde en met een links valse punter de eindstand op het bord zetten, haar eerste goal ooit! 1-5.

MZC is het seizoen zeer goed begonnen wat dus direct resulteert in de volgende bekerende. Gefeliciteerd meiden, ga zo door!!

Selectie MZC MC1:

Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Julia Bos, Kim Bouterse, Maybritt Berrevoets, Gerlieze Schot, Leila Kordic, Myrthe Soeters, Indy Kristalijn, Carolijn Visser en Indya van Oeveren