MC1 speelt wederom gelijk

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd uit bij Welberg MC1 op het programma, op papier een lastige wedstrijd omdat Welberg hun vorige wedstrijd ruim gewonnen had. Om de selectie van MC1 compleet te maken gingen vandaag Kayleigh Bul en Femke Groeneveld mee zodat er met 13 speelsters afgereisd kon worden.

De eerste helft speelde beide teams wat rommelig en werd er over en weer veel onnodig balverlies geleden. MZC had achterin ook wat moeite met de duels tegen de spits van Welberg dit omdat beide voorstoppers niet 100% fit waren. Halverwege de eerste helft was dat reden om e.e.a. om te zetten en rechtsbuiten Julia Bos als voorstopper neer te zetten, een goude greep bleek later, Julia won letterlijk elk duel van deze spits en daardoor creëerde Welberg geen enkele kans meer. Nu moest MZC alleen nog de slag op het middenveld zien te gaan winnen. Dit was een uitdaging voor de tweede helft. Ruststand 0-0

De tweede helft werden Audrey de Bruine en Maybritt Berrevoets naar het middenveld gehaald om wat meer power te krijgen, dit pakte meteen goed uit. MZC creëerde de ene na de andere kans maar helaas ging er geen bal in. Spits Kim Bouterse schoot een paar keer hard over of naast en ook Maybritt Berrevoets schoot over. Kayleigh Bul schoot hard in de handen van de zeer goed speelende keepster van Welberg. En zoals vaak in het voetbal, als je zelf niet scoort dan… Juist valt ie aan de andere kant, vanuit het niets was het Welberg dat over onze linkerkant wist te ontsnappen en onze keepster Yara Tolhoek kansloos te laten. Twee minuten daarvoor was het juist Yara die met een schitterende redding de stand gelijk wist te houden. Bedankt voor het trainen van haar slechte hoek Ruud van der Linde ;-). Gelukkig liet MZC zich niet van de wijs brengen en werd er volop aangevallen onder regie van onze motor op het middenveld Gerlieze Schot. Maar nog steeds mocht de bal er niet in, uiteindelijk vijf minuten voor tijd werd er van de kant besloten achterin een op een te gaan spelen en Luna Xausa voor extra stootkracht mee naar voren te sturen. Weer de ene kans naar de andere volgde. Maar het was pas 30 seconden voor het eind signaal dat MZC gelijk wist te maken, door wie anders dan Gerlieze Schot die Leila Kordic met een splijtende pass wist weg te sturen waardoor Leila alleen op de keepster door kon lopen en met een hard schot in het dak van het doel haar kansloos liet. Eindstand 1-1.

Waarin vorige week gelijk gespeeld werd door slecht omschakelen was dat juist vandaag helemaal niet het geval. MZC speelde zeer gedisciplineerd en gaf eigenlijk niets weg. Klasse meiden!! Deze week maar eens op afronden trainen 😉

Selectie MZC:

Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Audrey de Bruine, Julia bos, Kim Bouterse, Maybritt Berrevoets, Gerlieze Schot, Leila Kordic, Femke Groeneveld en Kayleigh Bul

MC1 Welberg 15-16