Terugblik Nieuwenhuijse op succesvolle periode

Eerder dan de bedoeling was, stond Adriaan Nieuwenhuijse aan het roer bij v.v. Zierikzee. Halverwege het seizoen volgde hij de ontslagen Marcel van Duijn op, terwijl Nieuwenhuijse eigenlijk pas het seizoen erop zou beginnen. Het naar het zaterdagvoetbal overgestapte Zierikzee kende een eenvoudige start, maar verloor vervolgens regelmatig punten. Het kampioenschap en de zo gewenste en verwachte promotie raakte uit zicht. Promotie werd alsnog afgedwongen. Via de nacompetitie en via een wonder…

v.v. Zierikzee ging samen met v.v. Mevo over in MZC’11. Het werd het eerste volledige seizoen onder leiding van Nieuwenhuijse. Na een goed debuutjaar in de zaterdag 3e klasse (finale nacompetitie net verloren) volgde een matig seizoen (diverse kansen om de nacompetitie te grijpen werden verwaarloosd). Het bleek een goede leerschool voor het jaar erop. MZC was continu bovenaan de ranglijst te vinden, nam aan het einde van het seizoen de koppositie over, verloor die ook weer meteen, maar beschikte uiteindelijk toch over de langste adem. MZC werd in het seizoen 2013-2014 voor het eerst in de korte historie kampioen!

En zo kwam MZC dit seizoen uit in de zaterdag 2e klasse. Dat was ook de doelstelling na de overstap van ‘de zondag’ naar het zaterdagvoetbal: zo snel mogelijk terug naar een acceptabel niveau. Met de komst van enkele ‘verloren zonen’, doorbrekende talenten en de nodige ervaring, kende MZC een prima seizoen. In de strijd om de titel bleek Bruse Boys uiteindelijk te sterk; en in de nacompetitie trok Heerjansdam aan het langste eind.

Maar terugkijkend op de jaren van trainer Nieuwenhuijse is de missie geslaagd: weg uit de kelder. Geen Vrederust of Spui, maar GPC Vlissingen en Terneuzense Boys.

Op verzoek van de redactie maakte Adriaan Nieuwenhuijse een top-5 van de meest memorabele wedstrijden bij Zierikzee en MZC.


NUMMER 5: 

“Dit afgelopen seizoen Zaamslag uit, een enorme zeperd: 7-1 verloren. Hieruit blijkt dat we een ploeg hadden die enorm goed kon voetballen, maar af en toe ook niet thuis gaf. Van deze wedstrijd heb ik een slapeloze nacht gehad!”

 


NUMMER 4:

“Heel vreemd misschien, maar dit is een wedstrijd die wij zelf niet speelden. Het is de wedstrijd Wemeldinge – ODS in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Wij zaten met Wemeldinge en ODS in een poule, ieder speelde 1 keer tegen elkaar. Aan het einde van elke wedstrijd moesten er penalties genomen om bij een eventuele gelijke eindstand de beslissing te brengen. Wij starten met 2-1 verlies tegen ODS uit, daarna wonnen wij met 2-1 thuis tegen Wemeldinge dus moest de wedstrijd Wemeldinge – ODS de beslissing brengen. Het bleef 1-1 tot de 93e minuut toen scoorde Wemeldinge toch nog 2-1 en omdat wij in onze beide wedstrijden de penalties beter hadden genomen dan onze tegenstanders promoveerden wij naar de 3e klas.”

 


NUMMER 3:

“Bruse Boys uit, dit afgelopen seizoen. Op een uiterst moeilijk bespeelbaar veld, speelden wij een van de beste wedstrijden van het seizoen en wonnen met 1-2. Hierdoor kwamen wij dichterbij Bruse Boys.”

 


NUMMER 2:

Laatste wedstrijd van de nacompetitie van het afgelopen seizoen tegen Heerjansdam thuis. Uit met 3-0 verloren en eigenlijk gaf niemand ons nog een kans maar toch kwamen we nog heel dichtbij de promotie naar de 1e klasse. Vooral doordat iedereen echt alles gaf om een goed resultaat te bereiken, ik was toen echt trots op de ploeg.”

 


NUMMER 1:

“De kampioenswedstrijd tegen Nieuwdorp. Wij wonnen die wedstrijd met 7-1, dat was echt zo’n wedstrijd waarin alles lukte. Na afloop was het afwachten wat de uitslag was van Axel-Arnemuiden… Na een kwartier wachten op het veld kwam het bevrijdende woord: Arnemuiden had verloren waardoor wij kampioen waren en promoveerden naar de 2e klasse.”

20150606_162624