Terugblik op mooi seizoen

MZC heeft zaterdag voor de laatste keer op het natuurgras van het hoofdveld met 2-0 gewonnen van Heerjansdam. Dit is 1 doelpunt te weinig om er een verlening uit te halen (heenduel 3-0). 

Na 1 minuut en 29 seconden lag de bal al in het netje. Waar de 1e kans voor Heerjansdam was, kon MZC er in de omschakeling uitvliegen. Een lange bal die verlengd werd door Mathijs Hage kwam met toeval voor de voeten van Sven Heijboer die koel de bal achter te Heerjansdam keeper schoot: 1-0. 

Na dit doelpunt kreeg MZC een flinke domper te verwerken in de 15e minuut viel Corné Schilperoort uit met een knieblessure. De 20 minuten voor rust waren van beide partijen erg slordig en werden er weinig kansen gecreëerd.

In de 2e helft heeft MZC er alles aan gedaan om de score uitgebreiden. Na een aantal kansen lukte het in de 88e minuut. Een corner die verlengd werd door Martijn van Grunsven beëindigde achter de keeper; 2-0 was de tussenstand. Met nog 2 minuten + 5 minuten extra tijd had MZC nog 7 minuten om de 3e doelpunt te maken. Nog 1 kans kwam er voor Freek Torensma de aanvoerder die in de diepte werd gestuurd, maar zijn inzet kon worden gekeerd. Door dit resultaat zal MZC in het seizoen 2015-2016 in de 2e klasse blijven spelen 

Opstelling: Ruud van der Linde, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Fred van der Helm, Lars Holm, Benjamin Verwest, Corné Schilperoort (Dennis Dekker) , Sven Heijboer (Elmar Verhage),  Martijn van Grunsven, Mathijs Hage (Rick Bevelander), Wesley Goud

Het seizoen zit erop. 26 wedstrijden, 17 overwinningen, 3 gelijke spelen, 6 verliespartijen, een doelsaldo van 72 doelpunten voor en 50 tegendoelpunten eindigde MZC op een 2e plaats op de ranglijst. 

Een korte terugblik op dit mooie seizoen.

Na een spetterende openingswedstrijden tegen Oostkapelle (1-6) SSV’65 (4-2) Tholense boys (0-3) verloor MZC de Schouwse derby van Bruse Boys (4-2). Na de derby waren de resultaten wisselvallig. Een nederlaag tegen GPC (6-2), een gelijkspel tegen VVC’65 (2-2), een overwinning op De Meeuwen (2-4) en een nederlaag tegen Zwaluwe (1-2), won MZC er 4 op een rij met als hoogtepunt de (2-6) overwinning op Terneuzense Boys. Na 2 gelijke spelen, 1 voor en 1 na de winterstop, was er opnieuw de Schouwse derby. De wedstrijd in en tegen Bru werd 1-2 in het voordeel van MZC. 3 doelpuntrijke duels volgden. Een verliespartij tegen GPC (3-5) en 2 overwinningen op VVC (2-6) en De Meeuwen (4-2). MZC hield de reeks vol met overwinningen op Tholense Boys (2-0) en Zwaluwe (1-4) kwam de blamage tegen Zaamslag (uitslag niet bekend…) . Daarna kon MZC 5 van 6 wedstrijden winnend afsluiten. Wat volgde was de nacompetitie. In de halve finale van de nacompetitie mog MZC in de heenwedstrijd afreizen naar Kinderdijk tegen De Zwervers. Dit duel won MZC met 2-4 en de return op sportpark Den Hogen Blok eindigde in een remise (3-3). In de finale van de nacompetitie speelde MZC tegen 1e klasser Heerjansdam. Vorige week verloor MZC met 3-0 en de terugwedstrijd werd 2-0 in het voordeel van MZC.

20150606_160014