MZC-pupil Kelvin naar Feyenoord

Dat talentvolle voetballers met enige regelmaat naar verschillende BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties) vertrekken is geen nieuws. Ook dit jaar slaan er weer talentvolle spelers hun vleugels uit. Wel opmerkelijk is de overstap van het Zierikzeese talent Kelvin Neijenhuis uit Zierikzee naar Feyenoord.

Het begon allemaal voor de nu 7-jarige voetballer op straat met zijn buurjongens. Kelvin, toen 4 jaar, was niet zo met voetbal bezig en had het druk met zijn loopfiets en skelter. Totdat zijn buurjongens Jelle en Luuk aanbelden met de vraag of Kelvin mee wilde voetballen. Al gauw blijkt dat Kelvin veel gevoel voor de bal heeft. Zijn doorzettingsvermogen maakte dat hij eigenlijk geen minuut van de dag meer zonder voetbal wil doormaken.

In het najaar van 2012 wordt Kelvin aangemeld bij de mini’s van de Zierikzeese fusieclub MZC. Daar wordt al snel opgemerkt dat de voetballer bovengemiddeld talent heeft. Het was dan ook een logische stap om op 5-jarige leeftijd door te gaan naar de F-pupillen waar hij in een competitie zijn kunsten kan vertonen. Hier is Kelvin echt op zijn plaats, zijn gedrevenheid en doelgerichte actie’s worden verder ontwikkeld en dit gaat niet onopgemerkt voorbij.

In augustus 2014 valt de getalenteerde voetballer tijdens een clinic van de Feyenoord Soccer Schools op bij Benny Wijnstekers. De oud-prof en oud-international geeft tijdens de eindspeech aan de Zierikzeese voetballer in de gaten te blijven houden. Dit blijken geen loze woorden.

Tijdens de trainingen bij Feyenoord Soccer Schools op Varkenoord in Rotterdam wordt Kelvin nauwlettend gevolgd door trainers van de Feyenoord Academy, en wordt de Zierikzeeënaar uitgenodigd voor talententrainingen bij Feyenoord in het najaar van 2014.

Twee weken na de talententrainingen wordt er opgebeld door de scouting van Feyenoord: Kelvin is geselecteerd en mag vanaf seizoen 2015-2016 aantreden bij Feyenoord Onder 8. Hiermee is de Zierikzeese voetballer de jongste speler ooit die vanuit MZC instroomt bij een BVO.

Nu, zo’n zes maanden later en diverse trainingen bij Feyenoord verder, is Kelvin al aardig ‘eigen’ op Varkenoord. Zodra trainers en staf van de Rotterdamse club hem tegenkomen, wordt er al snel geroepen: “Hé Kelv, heb je nog Zeeuwse bolussen meegenomen?”.

Kelvin Neijenhuis