MZC 1 verliest van Heerjansdam

MZC heeft het eerste duel om promotie naar de 1e klasse ruim verloren. De mannen van Adriaan Nieuwenhuijse moesten in de heenwedstrijd een 3-0 nederlaag incasseren. De 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. MZC dat verzorgder voetbal speelde; Heerjansdam dat de kansen kreeg.

Na 9 minuten stond de 1-0 op het scorebord, na balverlies van Dennis Dekker bereikte hun rechtsback met een strakke bal de spits, die 1-op-1 met Ruud van der Linde zijn hoofd koel hield. Daarna bleef MZC verzorgd spel spelen met vele combinaties op het middenveld, maar kon het geen groot gevaar stichten voor het vijandelijke doel.

In de 2e helft was het spelbeeld anders. Heerjansdam met het meeste balbezit en de meeste kansen. Toch was de 1e kans in de 2e helft voor MZC. Een terugspeelbal werd onderschept door Mathijs Hage, terwijl de KNVB-grensrechter met zijn vlag omhoog stond voor buitenspel…? Een duur foutje, want zo werd de kans op 1-1 ongedaan gemaakt. Waar deze persoon het buitenspelmoment op gebaseerd heeft, is nog steeds voor niemand duidelijk. Geen 1-1 dus, maar even later werd het wel 2-0. En 10 minuten voor tijd werd het ook nog 3-0.

Volgende week is de return. MZC krijgt een lastige taak om de 3-0 ongedaan te maken. Voor Fred van der Helm en Ruud van der Linde zal dit hun laatste officiële wedstrijd in het 1e elftal wezen, en zal het na 4,5 jaar de laatste wedstrijd van Adriaan Nieuwenhuijse als trainer van MZC zijn.

Kijk hier voor de filmbeelden van Heerjansdam – MZC.
Kijk hier voor de foto’s van Heerjansdam – MZC met dank aan Flip de Leeuw.

Opstelling: Ruud van der Linde, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Fred van der Helm, Lars Holm, Corné Schilperoort (Elmar Verhage), Martijn van Grunsven, Arne Holm (Jorick de Vries), Wesley Goud (Melchior Koolbergen), Mathijs Hage, Dennis Dekker.