Afscheid van spelers en trainer

Afgelopen zaterdag 13 juni heeft de eerste selectie, staf en partners afscheid genomen van drie spelers (Fred, Ruud, Elmar) en trainer (Adriaan). Dit deden ze in restaurant De Proeverij in Zierikzee. “Allereerst gaat onze dank uit naar alle medewerkers van De Proeverij voor hun gastvrijheid, bediening, en zeer lekkere menu”, aldus elftalleider Huib Smits.

Tussen de gerechten door hielden Huib, Adriaan en aanvoerder Freek een praatje. Eerst was het woord aan de elftalleider. Hij startte met een samenvatting van de afgelopen 4 jaar, met 2x nacompetitie en een kampioenschap. De afscheidnemende spelers en trainer werden apart door hem in het zonnetje gezet.

 

ADRIAAN

Huib: “Adriaan, de voetbaltrainende tennisleraar. 4,5 jaar in Zierikzee, 2x gepromoveerd, 2x nacompetitie en 1x kampioenschap. Hij heeft drie auto’s versleten om naar Zierikzee te rijden. Ondertussen op de terugweg de spanningen wegroken met een sigaretje(!). Ik was eigenlijk altijd je navigatiesysteem; de plaats van bestemming vinden was namelijk niet je sterke punt, Adriaan. We wensen je veel succes bij ’s Heer-Arendskerke.”

Hierna kreeg Adriaan namens staf en spelers een prachtig schilderij uitgereikt wat met enorme deskundigheid is geschilderd door Gert Kooman.

 

RUUD

Huib: “Ruud begint een wedstrijd altijd met een ‘over mijn lijk’-mentaliteit, en verliezen is eigenlijk onmogelijk! Onze vaste sluitpost die het liefst met witte kousen staat te keepen enzijn vaste supporters altijd bij zich heeft, waaronder zijn hondje Dewi.”

 

FRED

Huib: “Tactiek is niet de man uitschakelen, maar het is weten waarmee je bezig bent. Dit typeert Fred. Onze rots in de branding, maar gaat stoppen bij ons omdat zijn ‘harem’ wordt uitgebreid. De solo die hij in één van de laatste wedstrijden liet zien, zullen we niet snel vergeten.” Ook werd nog even vermeld dat hij 1 doelpunt heeft gemaakt in de afgelopen 4,5 jaar.

 

ELMAR

Huib: “Opa Verhage, zoals we hem ook wel noemen. Je stopt niet met voetballen omdat je te oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen. Elmar heeft ons laten zien met welke instelling, mentaliteit en vechtlust je op het veld moet staat. Een voorbeeld voor de jeugd. Gaat terug naar WIK’57 waar hij de jeugd kan gaan vertellen hoe het moet. Na diverse blessures iedere keer teruggekomen en het voortouw pakken. Een persoonlijkheid in en buiten het veld en zijn aanwezigheid gaan we zeker missen.”

Na die lovende woorden kregen de spelers een hele leuke karikatuurtekening uitgereikt.

 

TRAINER

Daarna was het woord aan trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Hij vatte kort zijn periode bij MZC’11 samen en bedankte de spelers en staf voor de fijne samenwerking. Hij had voor zijn stafleden een leuke attentie. Hij reikte tevens nog 4 prijzen uit. De bokaal van Speler van het Seizoen wordt al zo’n 20 seizoenen uitgereikt. Dit seizoen gaat de prijs naar Ramon Janson.

Vervolgens waren er ook nog prijzen voor de speler met de meeste trainingen (Yorick de Vries), de meest onderschatte speler (Fred van der Helm) en de speler die de meeste groei heeft laten zien (Dennis Dekker).

 

AANVOERDER

Tot slot was het woord aan captain Freek Torensma. Hij bedankte namens de spelers de staf en deelde erg leuke bierpakketjes uit.

afscheid trainer en spelers 14-15