MZC C1 wint internationaal toernooi in Kerkrade

Op zondag 25 mei deed MZC C1 mee aan de 27e editie van het internationale voetbaltoernooi dat jaarlijks door FC Kerkrade-West wordt georganiseerd.

Na een gelijkspel in de openingswedstrijd tegen de thuisclub moesten er in de volgende wedstrijden al dingen recht worden gezet om alles in eigen hand te houden.
In wedstrijdjes van een kwartier werd er gebikkeld en gestreden om de nodige punten.
In de poule fase werd er 2x gelijk gespeeld, 1x dik gewonnen met 5-0 en 1x nipt verloren met 1-0.
Met een gelijkspel in de laatste wedstrijd van de poulefase werd er een ticket veiliggesteld voor de volgende ronde, en dat betekende dat de C1 zich kon op gaan maken voor de kwartfinale.
De kwartfinale eindigde in een gelijkspel, en dat betekent dat er, om de vaart in het toernooi te houden, gelijk penalty’s genomen moesten worden.
In deze penaltyserie was er, ondanks dat zijn teamgenoten ook nog maar ‘even’ moesten raken schieten, een heldenrol weggelegd voor onze keeper. Thijs pakte 2 van de 5 penalty’s en keek daarbij een 3e penalty hoog de goal over.

De halve finale stond garant voor een wervelende galavoorstelling vanuit het MZC C1-kamp. In een wedstrijd die ‘maar’ met 2-0 werd gewonnen, paste en klopte bijna alles en werd er 15 minuten lang in de hoogste versnelling gespeeld. Zoals door het team zelf ook wel wordt gezegd: “De tegenstander zat 15 minuten lang vast in de draaimolen”.

Met het bereiken van de finale was het doel eigenlijk al behaald. De laatste keer dat een C1 elftal van MZC aan dit toernooi mee deed werd het 4e, en deze prestatie moest uiteraard geëvenaard worden… Een winnaar wil meer, en wij roken bloed. Die 1e plaatst was zo dichtbij dat we nu geen genoegen zouden nemen met een 2e plaats. Net zoals de kwartfinale moest de finale beslist worden met penalty’s. Hoofdtrainer Dimitri Hooftman: “De jongens vielen in de finale letterlijk bijna om van vermoeidheid maar toch probeerden ze er een penalty serie uit te slepen. Ze zijn brutaal en aanwezig zowel binnen als buiten de lijnen om zo een gewenst resultaat af te dwingen. Dit maakt deze jongens tot een hecht en fantastisch team.”

Wederom was er een heldenrol voor de keeper, Thijs pakte weer 2 penalty’s en zag ook deze keer een bal ver het doel over gaan. Ryan van Tiggelhoven, die eigenlijk het hele seizoen niet optimaal heeft kunnen presteren door blessures en last had van restjes ziekte van Pfeiffer in zijn bloed, kon laten zien dat hij de laatste weken toch weer op weg was naar zijn oude niveau en dit bekronen door de winnende penalty binnen te schieten.

“Dit toernooi is een beloning voor het topseizoen wat dit team gedraaid heeft. Een mooie afsluiting waarbij de spelers, de technische staf en alle ouders een team vormen waar je ‘u’ tegen zegt.” Aldus nogmaals Dimitri. Elftalleider Iman Padmos voegt daar nog aan toe: “We hebben het hele seizoen geprobeerd voor zowel de club als ons team een goed visitekaartje te zijn. Op het moment dat wij op zondagochtend vlak voor vertrek worden uitgezwaaid door de voorzitter, is dit voor ons een bevestiging dat we er een bijzonder seizoen van hebben gemaakt.”

MZC C1 speelt op zaterdag 30 mei nog een toernooi in Middelharnis en zal daarna tevreden de zomerstop in gaan!

C1-14-15-toernooi-01 C1-14-15-toernooi-02 C1-14-15-toernooi-03 C1-14-15-toernooi-04 C1-14-15-toernooi-06