MZC 2 speelt zich veilig

Zaterdag 2 mei stond de wedstrijd uit tegen Oostkapelle 2 op het programma. Vooraf wisten we al dat we aan een punt genoeg hadden om volgend jaar weer in de 2e klasse te mogen starten. Dit besef zat er bij de jongens vanaf het begin van de wedstrijd ook goed in en we starten dan ook erg overtuigend.

Met een paar goedlopende aanvallen lieten we gelijk merken aan de tegenstander dat we voor de winst speelden. Ook achterin stond het vanaf het begin goed en slaagden we er in om de paar plaagstootjes van Oostkapelle gemakkelijk te onderscheppen. Zo golfde de eerste helft het spel op en neer met wat meer balbezit voor MZC en wat kleine mogelijkheden om te scoren. Helaas viel dat doelpunt niet in de eerste helft en gingen we rusten met 0-0.

Afgesproken werd er in de kleedkamer om gewoon zo te blijven voetballen als in de eerste helft, lekker kort op de tegenstander en duels winnen. Dit gebeurde ook en we wisten steeds meer in het doelgebied van de tegenstander te komen.

Tot in de zestigste minuut een overtreding werd begaan op een van onze jongens en we een vrije trap kregen van de goed leidende scheidsrechter.

Ditmaal zet Remon de Jonge zich achter die bal en gooit de bal voor het doel waar de bal het hoofd raakt van Thomas van der Linde. De bal viel via een verdediger van Oostkapelle in het doel: 0-1. Na dit doelpunt ging de tegenstander wat aanvallender spelen waardoor we counterend kans na kans krijgen om verder uit te lopen.

Helaas had de keeper van de tegenstander een heel goede dag want hij pakte elke bal en bleef het gevaarlijk voor ons om geen doelpunt tegen te krijgen. Jammer genoeg gebeurde dit toch als na een voorzet van rechts onze prima keepende doelman Jeffry Janson uit zijn doel komt, maar net tekort komt om de bal uit de lucht te plukken. De bal viel bij de tweede paal voor de voeten van een speler van Oostkapelle: 1-1.

Toch zijn we dan ook in de laatste 15 minuten de betere ploeg en hadden we er alsnog met de winst vandoor kunnen gaan, wat helaas dan niet lukt.

Zo staat er aan het einde van de wedstrijd de 1-1 op het scorebord en hadden we ons belangrijk punt binnen en zijn we als ploeg mooi behouden voor de 2e klasse. Jongens van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat en zeker met de laatste reeks goede wedstrijden van de laatste weken.