MZC 1 maakt zich op voor returnwedstrijd

De hoofdmacht van MZC heeft zich een goede uitgangspositie verschaft voor de volgende ronde van de nacompetitie. In Kinderdijk – op een prachtig gelegen hoofdveld – won MZC overtuigend met 2-4. Hoewel deze marge eigenlijk groter had moeten zijn: de 1-5 hing eerder in de lucht dan de 2-4. Aan de andere kant, nu is er nog spanning en in die omstandigheid worden de beste prestaties geleverd.

Zo speelde MZC 1, naast de gewonnen uitwedstrijd tegen Bruse Boys, een van de beste wedstrijden van het seizoen tegen De Zwerver. “Het was een goede wedstrijd waarbij het in de eerste helft alle kanten op kon“, aldus trainer Adriaan Nieuwenhuijse. Mathijs Hage opende met een prachtige kopgoal het doelpuntenbal: 0-1. Al snel moest echter de gelijkmaker geïncasseerd worden. Toch kwam MZC weer op voorsprong, nu via Dennis Dekker: 1-2. Bij die stand bracht Ruud van der Linde prima redding, waarna MZC op alle vlakken voetballend meer in zijn mars had. De score werd opgetild naar 1-4 (weer Dennis Dekker en de dag ervoor gehuwde Ingmar Quist). Nieuwenhuijse: “Toen waren we het weer even kwijt.” In deze fase viel de 2-4 van De Zwerver, dat zaterdag naar Zierikzee komt. En zo is de tweestrijd nog niet gespeeld; immers, de Europese regel dat uitgescoorde goals dubbel meetellen, telt niet.

Ingmar Quist zal in de selectie ontbreken, hij is op huwelijksreis. Daarentegen keert een andere aanvaller terug van een schorsing, namelijk Ramon Janson.